Bierige dingen #15 | Mijn bieravonturen

0
1751

Pfff wat waren de afgelopen weken warm. Je hoort mij niet klagen hoor, maar het bevordert de productiviteit niet atijd. Desondanks heb ik weer genoeg bieravonturen om te delen. Ik bezocht de eerste editie van the Brewers of Europe Forum en dronk een Bloody Herrie in de Van Moll biergarten tijdens Jera On Air. Mijn kennis over Vlaams rood is behoorlijk bijgespijkerd tijdens een masterclass van brouwerij ’t Verzet op Carnivale Brettanomyces, en een weekendje Berlijn heeft me ook weer een flinke dosis inspiratie gegeven! Ik mocht jureren tijdens de Brand Brouwwedstrijd (gose) en hielp mee tijdens het aller eerste Nederlands kampioenschap voor biersommeliers. Ik at pannenkoeken met bierstroop op een eiland, Gulpener en Kompaan presenteerde hun ‘Oerknal’, en BUIK lanceerde de eerste editie tijdens Bier & Big festival.

Mooh!*

De onderstaande foto heeft helemaal niets met bier te maken, maar alles met een heerlijk dagje vrij. Begin juni waren Jeroen en ik een dagje op het water van de Biesbosch te vinden. Picknick mee en gaan met die boot!

Brewers of Europe Forum

Ik bezocht de eerste editie van the Brewers of Europe Forum in Brussel. Met inspirerende sprekers en interessante thema’s en discussies.

Bierspijswandeling

Op uitnodiging van de dames van WijnSpijs liep ik laatst mee tijdens een bierspijswandeling in Eindhoven. Samen met papa, het was tenslotte vaderdag. We kozen zelf het begin- en eindpunt en liepen van de ene naar de andere stop om in totaal bij zes verschillende plekken in de stad een gerechtje te eten met een bijpassend bier. Een gezellige, smakelijke middag.

Bloody Herrie

Als muziek- en bierliefhebber word ik enorm blij van deze ‘Bloody Herrie’, een blood orange IPA gebrouwen door Van Moll. Er was een heuse Van Moll biergarten midden op het festivalterrein van Jera On Air. Hopelijk volgen er meer festivals…

1e NK biersommelier

Ik hielp de organisatie mee tijdens het eerste Nederlands kampioenschap der biersommeliers. Smaakafwijkingen aanmaken in het bier, glazen inschenken en uitserveren, heel veel glazen spoelen enz.

De allereerste Nederlands kampioen is Pepijn van der Waa. Volgend jaar gaat hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het wereldkampioenschap in Venetië, samen met Dennis Kort en Hubert Hecker.

Bam!

Ik was in Den Haag bij de presentatie van de collaboration brew van Gulpener en Kompaan. OERKNAL is een New England IPA gebrouwen met het oer-graan Emmer. Perfect voor deze tropische temperaturen!

Watermeloensalade

Ook perfect op een warme dag… deze watermeloensalade met feta, munt en rode peper.

BUIK

Ik was op het Bier & Big festival in Eindhoven om de gloedjenieuwe BUIK te promoten. Ik heb ook diverse artikelen geschreven voor dit biermagazine en kijk uit naar deel twee!

Zo schreef ik bijvoorbeeld over (bier) ijs

“He pannenkoek!”

Op roze woensdag was ik in Nijmegen om wat van het feestgedruis mee te pikken, en zo kwam ik uit bij Festival op ‘t Eiland. Een stadsstrand met daarachter een kermisachtig terrein met een theatertent, attracties, bier en foodtrucks. Ik bleef plakken bij het busje van De Pannenkoekenbakker, sprak met koekenbakker Gert-Jan en at een pannenkoek met bierstroop.

Berlijn

Wat een inspirerende stad is Berlijn! Ik was er heel kort, maar heb toch de nodige bierspots ontdekt.

Het weekend begon met de kick-off party van Berlin Beer Week. All-you-can-drink op een boot met gezellige mensen en prachtig weer. Aan het einde van de ‘cruise’ was er nog een afterparty bij BRLO.

Fan van zuur? Ga dan volgend jaar tijdens Berlin Beer Week zeker naar de Berliner Weisse Gipfel. Meer Berlijn aanraders; ProtokollLabor en Hopfenhelden.

Vorig artikelWatermeloensalade met feta, munt en rode peper
Volgend artikelBottle Post on Pedals | Bijzonder leuke bottle swap!!
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.