Bierige dingen in beeld #11

0
1199

Met de feestdagen in het vooruitzicht was november zoals elk jaar weer een drukke maand, zowel zakelijk als privé. Alle voorbereidende activiteiten rondom het sinterklaasfeest, de kerstdagen en de jaarwisseling zijn leuke extra’s, maar zorgen er wel voor dat de dagen behoorlijk gevuld zijn.

Tussendoor ben ik een weekendje naar Duitsland geweest. Gezellig samen met een vriendin genieten van bier, schnitzels, curryworst, fijne gesprekken en verder even niets. Ook hebben Jeroen en ik ons eigen brouwsel nog eens gebrouwen. De smaak van dit hoppige witbier is al best oké, maar we moeten nog wel wat sleutelen aan het recept…

Bij Oersoep mocht ik proeven van de eerste zes bieren van de nieuwe WILD SERIE! Een gezellige releaseparty in de brouwzaal waar ik o.a. het aller eerste koelschip brouwsel heb geproefd! H42 is een collaboration met de Amerikaanse brouwerij Jester King.

Ik postte de reportage online die ik afgelopen voorjaar heb gemaakt bij VandeStreek-bier: De speeltuin van VandeStreek-bier. Vlak voor de opening van de nieuwe brouwerij (mei 2017) bezocht ik de broers Sander en Ronald van de Streek in hun nieuwe pand op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Tijdens een korte rondleiding spraken we voornamelijk over de Playground IPA alcoholvrij, ‘s lands eerste ipa met nul procent alcohol.

Hoe je het sinterklaasfeest ook viert, het nodige snoepgoed mag nooit ontbreken. Ik heb daarom een Sinterklaas rijsttaart gemaakt met witte chocolade en kruidnootjes. Zoet, romig, kruidig en knapperig. Lekker voor jong en oud en voor iedereen van 18+ kan er ik er een mooie tripel bij aanraden. Recept: Sinterklaas rijsttaart met met witte chocolade en kruidnootjes.

Ik was bij Beers & Barrels in Breda! Deze smaakvolle bierhotspot ademt rock ‘n’ roll en biedt keuze uit 125 bieren. De keuken is gebaseerd op de Amerikaanse barbecue cultuur met de meest sappige burgers, knapperige taco’s en perfect bereid (dry-aged) vlees. Ik at er de beste nacho’s ooit – met pulled pork – en genoot van de ‘Beers & Barrels platter’ tijdens een High Beer.

Super was het om de bierliefhebbende bezoekers van de Grand Prestige dag enthousiast te maken over bier en food!! Met bierige gesprekken, lekkere hapjes en deze smakelijke Grand Prestige & food-kaart (die ik samen met Hertog Jan heb ontwikkeld).

Voor het eerst was ik bij brouwerij Maximus! De aanleiding? Het maken van een reportage. Ik kreeg een rondleiding door de brouwerij en mocht al mijn vragen afvuren op Ewald. Nu was ik er voor een reportage, maar ik ga zeker nog eens terug want dit is sowieso een bierHOTSPOT waarover ik wil schrijven op bierliefde.nl.

Adventskalenders zijn helemaal hip dit jaar! Bierliefde kan natuurlijk niet achterblijven, daarom de Happy Hoppy Holiday adventskalender. Samen met jullie tel ik af tot kerst en maak je 24 dagen lang kans op geweldig leuke bier cadeaus zoals; bierboeken en -magazines, festivaltickets, t-shirts, toegangskaarten voor een proeverij of brouwerijbezoek en meer te gekke biergerelateerde cadeautjes. Win-actie 1 t/m 6 staat nu online!

Vorig artikelHappy Hoppy Holidays adventskalender!! | winactie 1 t/m 6 december
Volgend artikelHappy Hoppy Holidays adventskalender!! | winactie 7 t/m 12 december
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.