Banoffee met chocoladeschaafsel | Verrassend bij een zoet blond bier

0
1667

Alleen maar liefde voor deze romige, fruitige banoffee! Als je het mij vraag is dit het perfecte dessert om je valentijnsdiner mee af te sluiten. Maak in plaats van kleine desserts gewoon één grote pot met deze zoetigheid en deel het samen met je lief. Deze banoffee met chocoladeschaafsel is niet alleen verslavend lekker, maar ook nog eens eenvoudig om te maken. Het lekkerste is dit dessert als je de banoffee vlak voor het serveren maakt zodat de koek crunchy blijft en de banaan niet gaat verkleuren (de slagroom en de karamel kun je van tevoren maken). Maak het feestje helemaal compleet door er een zoet en licht fruitig blond bier bij te drinken waardoor de smaak van banaan wordt versterkt.

Banoffee

Ingrediënten voor 4 desserts

  • 100g San Francisco koekjes
  • 2 bananen
  • 250ml slagroom
  • 4el kristalsuiker
  • 20g pure chocolade
  • 50g kristalsuiker
  • 1el water
  • 25ml slagroom
  • 15g ongezouten boter

Zo maak je het…

  • Start met het maken van de karamel. Doe hiervoor de suiker (50g) met een eetlepel water in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Laat het mengsel in een paar minuten lichtbruin worden.
  • Roer de slagroom erdoor (25ml), en daarna ook de roomboter. Laat het geheel een paar minuten pruttelen in de pan en schenk vervolgens de karamel in een schaaltje zodat het wat afkoelt.
  • Verkruimel de koekjes, snijd de bananen in plakjes en klop de slagroom lobbig met de suiker.
  • Maak chocoladeschaafsel met een rasp op een mes (hoek van 90 graden).
  • Verdeel de helft van de koekkruimels over vier kleine potjes of glaasjes, of verdeel over twee grotere potten (om samen te delen).
  • Giet een klein beetje karamelsaus over de kruimels en bedek met plakjes banaan.
  • Schep een laagje slagroom op de banaan, strooi er wat chocoladeschaafsel over en bedek weer met wat slagroom.
  • Herhaal de laag van kruimels, karamel en banaan en maak de banoffee desserts af met slagroom en chocoladeschaafsel.

Tip! Een zoet Blond bier zoals die van Leffe smaakt verrassend goed bij dit dessert. Het zachte, zoete en licht fruitige karakter van het bier sluit perfect aan bij het romige en fruitige van de banoffee. De crunchy koekkruimels en de intense chocolade stukjes geven deze combinaties net even wat extra’s.

Klik hier voor meer bier en zoetigheid!

Vorig artikelVlaams stoofvlees van Kim (gastblog)
Volgend artikelSerious flavour bij Two Chefs Brewing
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.