Chocolademousse met karamelsaus | Zoete liefde

0
1924
Chocolademousse met karamelsaus | bierliefde.nl

Verwen je geliefde op Valentijnsdag met deze smeuïge mousse van chocolade met karamelsaus en een snufje kaneel. Chocolademousse is de perfecte afsluiter van jullie romantische diner voor twee en smaakt nog lekkerder in combiantie met een dubbel bier. De licht bittere smaak van chocolade, de romige karamel en het zoet-kruidige van de kaneel zorgen voor een prettig samenspel aan smaken en vormen een goede match met het bier. Pure verwennerij!

Ingrediënten voor 4 – 6 desserts

Chocolademousse
160 gram pure chocolade
2 eieren
200 ml verse slagroom
50 gram witte basterdsuiker
chocolade chunks ter garnering (optioneel)

Karamelsaus
50 gram karamel fudge
100 ml verse slagroom
snufje kaneel

Zo maak je het…
Begin met het maken van de karamelsaus. Doe de slagroom en de blokjes fudge in een steelpan en warm langzaam op totdat de fudge is gesmolten. Roer met een garde tot een gladde saus en laat een paar minuten zachtjes koken. Haal de karamelsaus van het vuur, roer een snufje kaneel erdoor en schenk een laagje karamelsaus in de schaaltjes.

Zet de schaaltjes in de koelkast en start met het maken van de chocolademousse. Smelt hiervoor de chocolade au bain-marie. Splits ondertussen de eieren, klop het eiwit op met de helft van de suiker (totdat het glanst) en mix de rest van de suiker met de eidooiers. Klop in een derde kom de slagroom stijf.

Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen en meng met de eidooiers. Meng vervolgens de slagroom erdoor en spatel daarna voorzichtig het opgeklopte eiwit erdoor. Door voorzichtig te spatelen blijft de chocolademousse luchtig.

Verdeel de chocolademousse over de schaaltjes, dek af met vershoudfolie en laat 1 – 2 uur opstijven in de koeling. Strooi vlak voor het serveren nog wat chocolade chunks over de mousse. 

Tip: de karamelsaus die over is kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast. Een lekker dipsausje voorbij stukjes appel of peer. 

Vorig artikelMijn maand zonder alcohol | Terugblik op Dry January
Volgend artikelSpent grain granola with almonds, pecan nuts and pumpkin seeds
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.