Knapperige, licht pittige saucijzenbroodjes. Een populaire party snack en een smakelijke combinatie met amber bieren. De umami smaak en het kruidige uit het hapje passen goed bij de aroma’s van karamel en gebrande mout van de amber ale.
Ingrediënten voor 36 snacks
12 plakjes roomboter bladerdeeg
1 kilogram half om half gehakt
1 teen knoflook
ketjap manis
sambal oelek
versgemalen peper
zout
2 eidooiers
zwarte sesamzaadjes
Zo maak je het…
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Meng ondertussen het gehakt met een flinke lepel sambal, een scheut ketjap, versgemalen peper, een snufje zout en een geperst teentje knoflook.
Verdeel het gehakt in zes gelijke porties en druk twee plakjes bladerdeeg aan elkaar. Maak een worst van het gehakt, rol in het deeg en snijd in zes gelijke stukjes. Herhaal totdat het bladerdeeg en het gehakt op is en leg de mini saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Er passen ongeveer 16 – 18 stuks op een bakplaat.
Splits de eieren en kluts de eidooiers met een vork. Bestrijk met een kwast de saucijzenbroodjes met wat eigeel zodat de hapjes mooi bruin kleuren na het bakken. Strooi er vervolgens nog wat sesamzaadjes op ter decoratie en bak dan de saucijzenbroodjes gaar in 20 minuten.
Tip: Warm de mini saucijzenbroodjes op in de oven, 10 minuten op 135 graden.