Sinterklaasavond komt steeds dichterbij. Weet jij al wat je op tafel zet tijdens dit heerlijke avondje? Gaan jullie gezellig gourmetten, of schuif je lekker makkelijk een schotel de oven in? Wat het ook gaat worden, deze kruidnoten bieramisu is het perfecte toetje. Eenvoudig te maken, goed voor te bereiden en oh zo lekker en zo zoet.
Ingrediënten voor 8 – 10 toetjes
300 gram kruidnoten
1 fles (imperial) stout
250 gram mascarpone
10 eetlepels suiker
500 ml slagroom
6 eetlepels cacaopoeder
Zo maak je het…
Meng de mascarpone met de suiker. Klop de slagroom stijf en roer door de mascarpone. Open het flesje bier en schenk uit in een ondiepe schaal. Dip de kruidnoten een voor een in het bier en verdeel ongeveer de helft over de glaasjes.
Schep in elk glaasje wat van de mascarpone-room en strooi hierover een laagje cacaopoeder. Maak vervolgens nog een laag met kruidnoten, room en cacaopoeder en maak af met wat extra kruidnootjes. Laat de glaasjes bieramisu ongeveer een uur opstijven in de koelkast.
Een smakelijke pakjesavond!