Tropische temperaturen vragen om een frisse, fruitige salade. Een salade met watermeloen, honing, feta, walnoot, munt, limoen en rode peper. Lekker als bijgerecht bij de barbecue of als easy peasy lunchsalade. Heerlijk met een Hertog Jan Bastaard. Het friszure citroen uit de radler ondersteunt de frisheid uit de munt en de limoen, en de prikkelende gember past perfect bij de licht pittige rode peper.
Ingrediënten 3 – 4 personen (bijgerecht)
een stuk watermeloen van 200 – 250 gram
75 gram feta
1 eetlepel honing
sap van een halve limoen
handje walnoten
1 rode peper
verse munt
Zo maak je het…
Snijd de watermeloen in blokjes en doe in een kom. Hak de walnoten grof en voeg toe. Verwijder de zaadlijst uit de rode peper, snijd in halve ringetjes en voeg ook bij de watermeloen. Doe hier de honing en het sap van de limoen bij en meng door elkaar.
Schep de meloen in een gezellige schaal. Kruimel de feta erover en maak af met wat verse munt.