Oh wat heerlijk zijn die verse vijgen. En oh wat heerlijk dat mijn schoonouders een vijgenboom in de tuin hebben. De oogst was weer erg goed dit jaar dus dan weet je wat er op het menu stond dit weekend!
Het recept heb ik van de allerhande website geplukt. Een volgende keer zou ik er denk ik nog iets van rauwe ham aan toevoegen, maar ook zonder vlees is dit een goede maaltijdsalade. Wat drinken wij hier bij? La Trappe Isid’or
Ingrediënten voor 2 personen
- 6 verse vijgen
- 150g blauwe kaas, bijvoorbeeld blue stilton
- eikenbladsla met rucola
- 6el olijfolie
- 2el balsamicoazijn
- 1el honing
- peper & zout
bereiding
- verwarm de oven voor i.v.m. het grillen van de vijgen
- maak een dressing van olie, azijn en honing en breng op smaak met zout en peper
- snijd de vijgen in vier partjes, maar net niet helemaal door (zie foto)
- laat de vijgen 5 minuten marineren en leg ze daarna in een ovenschaal (bewaar de dressing)
- grill de vijgen 3 minuten in de oven
- verdeel de sla over de borden en brokkel de blauwe kaas erover
- leg de warme vijgen over de salade en sprenkel nog wat extra dressing op de salade
tip: heerlijk met een noten twister
La Trappe isid’or
De karameltonen van dit amberbier zorgen voor een licht zoetje wat goed stand houdt bij de intense blue stilton kaas. Het zoetje is ook een goede match met de vijg.
Heb jij een andere bierspijscombinatie gemaakt met deze salade? Ik ben benieuwd!