Aanstaande zondag is het weer zo ver en kun je weer extra uitpakken en je geliefde verrassen met een grote bos rode rozen, een romantisch diner voor twee, een mooie fles speciaalbier en misschien ook wel met bier truffels? Deze truffels zitten bomvol met chocolade en een scheut ‘Bourbon Barrel Stout‘ van brouwerij Anderson Valley. Mmm heerlijk zijn ze deze bier-chocoladetruffels en het kost je ook maar een half uurtje om te maken (minus de wachttijd..) Snoep ze!
Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks
- 200 g extra pure chocolade
- 120 ml slagroom
- 30 ml bier, type: stout
- 50 g boter
- cacaopoeder
Bereiding
- zorg er voor dat je de boter en de chocolade al op kamertemperatuur hebt
- verwarm de slagroom samen met de boter in een steelpannetje (tegen de kook aan)
- als de boter is gesmolten dan giet je het bier erbij, roer goed door
- ondertussen breek je de chocolade in stukken en doe in een kom
- schenk het slagroom-boter-bier mengsel over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is
- laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast
- als de bier-chocolade is opgesteven maak je porties met een theelepel en vervolgens draai je ‘bolletjes’ die je door het cacaopoeder rolt.
Tip: bewaar de bier-chocoladetruffels in de koelkast, maximaal 3 dagen houdbaar..