4 x hapjes om te eten bij BOCKBIER

0
12509

Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik ben met het bockbierseizoen! Zondagmiddag tijdens een mini proeverij is “Indian summer doppelbock” van Brouwerij Kees als beste bevonden. En omdat een proeverij vaak net even wat leuker wordt met goede bier-spijscombinaties heb ik vier eenvoudige hapjes gemaakt om te eten bij deze bieren, en mmm die waren erg lekker! Ik deel ze graag met jullie. Smakelijk alvast!

Abrikozen taartje

Ingrediënten voor 16 taartjes
4 plakjes bladerdeeg
een blik abrikozen op sap
pakje kookpudding
500 ml melk
1 ei 

Zo maak je het…
Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat de abrikozen uitlekken. Kook ondertussen de pudding volgens de verpakking.

Snijd de plakken bladerdeeg in vieren en leg ze op een bakplaat (met bakpapier). Doe een klein beetje pudding in het midden van het deeg en leg hier een abrikoos op. Vouw alle hoekjes naar het midden (een stukje over de abrikoos) en knijp de puntjes een beetje omhoog zodat de pudding er niet uit loopt tijdens het bakken.

Klop het ei los en bestrijk over het bladerdeeg. Bak de abrikozen taartjes 20 minuten op 200 graden. Strooi voor het serveren een klein laagje poedersuiker over de taartjes om het geheel af te maken.

Dadels met geitenkaas mousse

Ingrediënten
dadels
zachte geitenkaas

Zo maak je het…
Snijd de dadels in en haal de pit er uit. Vul de zoete dadels met een flinke schep geitenkaas.

Roggebrood met brie en peer

Ingrediënten
roggebrood
brie
peer

Zo maak je het…
Snijd het roggebrood in kleine stukjes en dooe hetzelfde met de brie en de peer. Maak een torentje van roggebrood, brie en de peer bovenop en druk er een prikkertje door.

Tip: vervang de brie door een Danish Blue kaas.

Kip-spek rolletjes

Ingrediënten voor ongeveer 16 hapjes
200 gram kipfilet
16 plakken ontbijtspek
1,5 eetlepel honing
0,5 eetlepel grove mosterd
0,5 eetlepel citroensap

Zo maak je het…
Snijd de kipfilet in gelijke reepjes, wikkel de kipreepjes een voor een in een plakje ontbijtspek en leg in een ovenschaal.

Meng honing, mosterd en citroensap. Bestrijk de rolletjes met de helft van de marinade en zet de ovenschaal 10 minuten in de oven op 254 graden.

Haal de kip-spek rolletjes uit de oven, draai ze om en bestrijk nu de andere kant van de rolletjes met marinade. Zet nog eens 10 minuten in de oven

 

Vorig artikel5 x bockbieren
Volgend artikelButcher’s Tears
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.