Het voorjaar is in volle gang. Asperges horen daar beslist bij. Deze vrolijke lentetaartjes met groene asperges en een kwarteleitje zijn perfect voor bij de (paas)brunch of als weekendbite. Vol met frisse groene smaken en tegelijkertijd heerlijk romig. Lekker in combinatie met een lentebok zoals Paasij van brouwerij ’t IJ.
Ingrediënten voor 4 lentetaartjes
4 plakken bladerdeeg
180 gram ricotta
citroensap
1 bakje groene asperge tips
tuinerwtjes, diepvries (een handje)
4 kwarteleitjes
basilicumblaadjes
versgemalen zwarte peper & zeezout
Zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vier plakken bladerdeeg uit de vriezer en ook een handje tuinerwtjes. Ontdooi de erwtjes door er wat lauwwarm water overheen te gieten.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hierop de plakken bladerdeeg (ontdooid). Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw de randjes van het deeg terug naar binnen.
Meng de ricotta met een scheut citroensap, wat versgemalen peper en zeezout. Verdeel de ricotta over de plakken bladerdeeg. Leg de groene asperge tips om en om op de ricotta en strooi er wat erwetjes overheen. Breek voorzichtig een kwarteleitje boven elk taartje. Bak de lentetaartjes gaar en knapperig in 20 minuten.
Garneer de lentetaartjes met wat blaadjes verse basilicum en strooi eventueel nog wat versgemalen peper erover.
Eet smakelijk!