Michelada | Spicy biercocktail met tabasco

0
7165

Bestel jij in een restaurant altijd dat gerecht met de meeste vlammetjes? En staan sambal, tabasco en hotsauce op je favoriete plankje in de kast? Dan raad ik je zeker aan om eens een Michelada te maken. Michelada is een Mexicaanse mix met bier, limoensap, sauzen en kruiden. Er zijn talloze variaties van deze biercocktail in Mexico en Latijns-Amerika en ook in de VS is deze cocktail populair. Sommige Mexicanen geloven zelfs dat Michelada’s een goede remedie zijn tegen de kater. Het ideale zondagmiddagdrankje dus! (erg lekker met Bugles en een flink dot Danish Chef cheese spread).

Ingrediënten voor 2 Michelada’s

  • 2 tl honing
  • 1 el zout
  • 0,5 tl gerookte paprikapoeder
  • sap van 2 limoenen + 1 extra voor de garnering (limoensap uit een flesje kun je ook gebruiken)
  • 1 flesje Mexicaans light bier
  • 2,5 tl worcestersaus
  • 2 tl tabasco
  • versgemalen zwarte peper
  • ijsblokjes

Wat je verder nog nodig hebt

  • shaker
  • cocktailzeef
    Heb je geen shaker en cocktailzeef in huis? Meng alles in een kan en giet voorzichtig door een normale zeef.

Zo maak je het

  • dip de randen van twee kleine glazen in de honing en daarna in een mix van zout en gerookte paprikapoeder
  • doe ik elk glas een aantal ijsblokjes
  • vul de shaker met ijs, limoensap, worcestersaus, tabasco en bier
  • mix door elkaar
  • verdeel over de twee glazen, gebruik hiervoor een cocktailzeef
  • maak de michelada af met versgemalen zwarte peper en garneer met bijvoorbeeld een partje limoen

IJs tip!
Essentieel in veel biercocktail is ijs. Hoe groter de ijsblokken zijn, hoe langzamer ze smelten en hoe meer blokjes hoe beter.

Meer Mexico
Wil je genieten van een Michelada in Mexico? De Wereldgenieter deelt haar reisroute, praktische tips en de leukste slaapadresjes in de blog: Mexico | Reisroute | Daarom wil je naar Yucatan!

BJpmcLwg2s5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.