Vrijdagmiddag is het perfecte moment om even helemaal los te gaan met een portie pub food en een dik verdiend biertje. Deze zoete uienringen in bierbeslag zijn super easy om te maken en snacken heerlijk weg bij een fris en hoppig bier. Ook lekker om te dippen in de frisse dipsaus met limoen en peterselie.
Ingrediënten voor een portie uienringen
Uienringen
500 gram zoete uien
150 gram bloem
1 ei
half flesje bier, suggestie; Westmalle Extra
flinke scheut Maggi aroma
theelepel kristalsuiker
versgemalen zwarte peper
zeezout
zonnebloemolie om in te frituren
Dipsaus
200 ml Griekse yoghurt
100 ml mayonaise
klein teentje knoflook
sap van een halve limoen
verse peterselie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Zo maak je het…
Begin met het maken van de dipsaus. Meng yoghurt met mayonaise, limoensap en een geperst teentje knoflook. Hak (een handje) verse peterselie fijn en voeg bij de dip. Roer door en breng de dipsaus verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Doe de zonnebloemolie in een ruime pan of wok en verwarm op hoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is, je gaat er immers in frituren. Je kunt de uienringen uiteraard ook bakken in de frituurpan.
Plop een flesje bier open. Mix het bier met bloem, ei, peper, zout en een flinke scheut Maggi aroma tot een glad beslag.
Verwijder de schil van de uien. Snijd de uien in brede ringen van ongeveer een centimeter. Haal de uienringen met een vork door het bierbeslag en frituur ze knapperig en bruin in ongeveer 5 minuten. Laat kort uitlekken op keukenpapier.
Zijn de ringen niet helemaal gesloten of bedekt met beslag? No worries, deze ‘imperfecte’ uienringen zijn juist het lekkerst en extra knapperig.
Serveer met de frisse dipsaus.
Gebruik: #pubfoodfriday