“Een ei is geen ei twee ei is een half ei drie ei is een PAASIJ”. Als je dit heerlijke lente bier van Brouwerij ’t IJ hebt geproefd kom je al snel tot de conclusie dat één niet genoeg is haha. Deze frisse lentebock met een zachte fruitige smaak en een prettige tinteling op de tong past perfect bij de steak tartaar – gemaakt met friszure augurkjes en kappertjes, peterselie, een beetje rode ui en afgemaakt met een vers kwarteleitje. Een vrolijke en vooral smakelijke bierspijscombinatie speciaal voor de aankomende Paasdagen!
Ingrediënten voor 4 tartaartjes als voorgerecht
- 400 a 500 g biefstuk
- 1 rode ui
- een paar takjes peterselie
- 6 augurken
- 2 el kappertjes
- 4 kwarteleitjes
- scheutje worcestersaus
- peper en zout
- een klodder mosterd voor erbij
- en eventueel ook wat tabasco
Bereiding
- snipper het rode uitje en snijd ook de augurkjes en de peterselie fijn
- snijd de biefstuk in kleine stukjes van ongeveer 0,5 x 0,5 cm
- doe in een kom de biefstuk met daarbij 2/3 van de uitjes, 2/3 de augurkjes, peterselie en wat kappertjes
- voeg een scheut worcestersaus toe en ook peper en zout naar smaak
- meng alles door elkaar en schep 1/4 in een serveer-ring, druk wat aan en maak middenin een kuiltje
- splits een kwarteleitje, gebruik alleen het ei-geel
- leg de dooier voorzichtig in het midden van de steak tartaar
- serveer met de extra uitjes en augurkjes en een klodder mosterd
- zet ook een flesje tabasco erbij voor een extra kick!
- lekker met vers ciabatta brood
Tip: Steak tartaar als hoofdgerecht? Verdubbel dan de hoeveelheden behalve het kwarteleitje.
PaasIJ
Inmiddels is dit seizoensbier van Brouwerij ’t IJ een echte Amsterdamse klassieker! Deze frisse, licht fruitige lentebock bevat 7% alcohol, is ongepasteuriseerd en ongefilterd. Naast PaasIJ zijn andere seizoensbieren de IJbok en IJndejaars.