VandeStreek / De Leckere – Imperial red ale cahors ba

0
1453

Brouwerij De Leckere en vandeStreek bier slaan de handen in een voor het brouwen van deze Imperial Red Ale – een sterke red ale (10%), 5 maanden gerijpt op eikenhouten Malbec wijnvaten uit Cahors en gehopt met Pacific Gem en Topaz hop. Door het rijpen komen de smaken perfect in balans; de wijnsmaak, de houtsmaak en het bier. Een “verwenbier” voor speciale gelegenheden.. en ja dat is ook een “koude” regenachtige avond in maart.

Imperial Red Ale
Brouwerij: collaboration brew Brouwerij De Leckere en vandeStreek bier
Biertype: Imperial Red Ale
Alcoholpercentage: 10%

Wat zie ik?
Mooi warm roodkleurig bier met wit neerslaand schuim van grove bellen.. Er blijft wel een randje overeind.

Wat ruik ik?
Wauw! Een overweldigende zoete geur van fruit als vijgen en kersen, maar ook geuren van rode wijn en port met hints van chocolade.

Wat proef ik?
Een vol, romig alcoholverwarmend bier met een subtiele koolzuurprikkeling op de tong. Fruit-zoetig en ook zoet van karamel. Je proeft de heerlijke Malbec wijn en ook tonen van pure chocolade, vanille met op het einde een fijn hopbittertje. Complex maar in balans!

Wat eet ik hier bij?
Vijgen-notenbrood met Roquefort kaas.

Biermoment 
Verwenbier op-en-top! Qua jaargetij denk ik aan Herfst en Winter, maar deze smaakvolle ‘warmer’ is eigenlijk altijd welkom op elke koude, regenachtige avond.

Nog een keer?
Ja!

Weetje
Dit is niet de eerste keer dat de twee Utrechtse brouwerijen een zogenoemde ‘collaboration brew’ brouwen. In 2014 brouwden ze ook “een dikke Imperial Red Ale van 11%” die ze 3 maanden lieten rijpen op Bordeaux vaten.


   

Vorig artikelSteak tartaar met kwartelei en Paasij
Volgend artikelEen middag bij brouwerij De Fontein in het Limburgse Stein
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.