Moeder- en Bierdag

0
1469

Gewapend met een proefglas, bierlijst, muntjes en een paraplu ben ik er klaar voor; het Nederlands SpeciaalBier Festival in Den Bosch. Dit jaar gehouden op Moederdag. Speciaal voor alle stoere mama’s is het zoete-lieve-moeder-bier gebrouwen. Een zacht blond bier van hoge gisting verrijkt met honing en amarillo hop met de geur van verse bloemen. Origineler en leuker dan een bosje bloemen!

Nu het cadeau voor mijn mama binnen is, mag ik mezelf trakteren op heerlijke bieren. Tussen de druppels door verplaats ik me naar het eerste kraampje waar Bierbrouwerij Klein Duimpje zijn bieren presenteert. Ik kies voor een voor mij nog onbekend bier; Rauch Weizen (7,5%). Aangenaam word ik verrast door dit karakteristieke Weizenbier met een rookgeur en –smaak.

Waar mijn mede-festivalbezoekers zich tegoed doen aan diverse IPA’s, kies ik voor de festival primeur; Beercheiro (10,5%) portbier van Brouwerij Montaigu / Divinho. Tijdens het brouwproces van dit Belgische Abdij-stijl bier is Ruby Reserva port toegevoegd. Deze port komt zowel in de geur als de smaak goed naar voren en is erg aangenaam, net zoals de robijnrode kleur. Aanrader! Tip; in het najaar komt het portbier op de markt.

Inmiddels ben ik toegekomen aan bier nummer drie; Broerder Everardus (9%), die ik bestel bij de kraam van de Muifelbrouwerij. Een zeer toegankelijke tripel. Na dit smakelijke bier kies ik voor het paradepaardje van deze brouwerij; Zuster Agatha (10%). Een jaar geleden heb ik deze quadrupel voor het eerst mogen proeven en sinds toen behoort deze tot mijn favorieten. Als afsluiter van het festival kies ik wederom voor de Zuster Agatha, dit maal de speciale variant op hout gerijpt met een volle, toch soepele afdronk.

Een mooi festival met veel gezelligheid, interessante mensen en karakteristieke bieren. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar! Misschien neem ik mama dan wel mee…

Volgend artikelBierkaasfondue met Jopen Koyt
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.