Zondag is een heerlijke dag om in de keuken bezig te zijn met het koken en bakken van zowel oude vertrouwde recepten als om te experimenteren en bierspijscombinaties uit te proberen. Vanuit onze keuken kijken we uit in de tuin, en ja op een dag als vandaag heb ik de lentekriebels dan snel te pakken en zin om een voorjaarsgerecht op tafel te zetten.
Fris, knapperig en ‘cheesy’ is de lentestamppot die ik heb gemaakt en een smakelijke bierspijscombinatie met Christoffel Blond. Een dubbel gehopt blond bier met een volle, bitter frisse smaak.
Ingrediënten voor 4 porties
- ongeveer 1 kg aardappelpuree
- 1 krop sla
- 300 gram kaas in kleine blokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- scheutje melk
- klontje boter
- krokante uitjes – kant-en-klaar
- vers gemalen peper en zout
Bereiding
- schil de aardappelen en kook in ruim kokend water gaar
- verzamel ondertussen alle overige ingrediënten voor de stamppot en snijd de kaas in fijne blokjes
- giet de aardappelen af en stamp de aardappelen tot een puree
- maak de puree op smaak met (warme) melk, een klontje boter, peper & zout, kerriepoeder en de knoflook
- was de sla en snijd in repen
- schep de sla door de puree en daarna ook de kaasblokjes
- bestrooi de lentestamppot met de krokante uitjes
Tip: Lekker met een gekookt eitje en tomaatjes erbij!