Kroegentocht door Amsterdam

0
1759

Wat geweldig leuk om op een random woensdagmiddag bieren te proeven op vier toffe locaties in Amsterdam in goed gezelschap van Arvid proefbier en de dames van GenietenMetBier. Verzamelpunt voor de kroegentocht is het proeflokaal van Brouwerij de Prael, gevolgd door een bezoek aan In De Wildeman, BeerTemple en als laatste café Gollem, locatie raamsteeg. Kort samengevat elke bierhotspot die we tijdens deze biertocht hebben bezocht heeft iets bijzonder leuks en is de moeite van een bezoek waard. Lees verder waarom!!

Proeflokaal Brouwerij de Prael – Oudezijds Voorburgwal 30

IMG_20160422_081129  IMG_20160422_081032  IMG_20160422_081244

In het proeflokaal heb ik afgesproken met de dames van GenietenMetBier en ook Arvid van Proefbier sluit aan bij de kroegentocht. Een sfeervolle ambiance hangt er in het proeflokaal, en omringt door foto’s en LP’s van Nederlandse iconen van het levenslied proeven we een paar fijne bieren van de Prael. We drinken een Bitterblond, een IPA en ook een Rookbier. Het seizoenbier – in dit geval de Lentebok – valt gemiddeld genomen het beste in de smaak. Een fris en licht zoetig doordrinkbier met een fijn bloemig aroma.

Brouwerij de Prael, de winkel en het proeflokaal zijn gevestigd in een voormalig veilinghuis aan de Oudezijds Voorburgwal. Rond 1300 lag hier een bierkaai en werd er via houten schepen bier aangevoerd. Later ontstonden hier de eerste brouwerijen van Amsterdam.

In De Wildeman – Kolksteeg 3

IMG_20160422_081553  IMG_20160422_081512  IMG_20160422_081750

De volgende stop van onze biertocht is bij het beroemde bierproeflokaal In De Wildeman, die afgelopen april het 30-jarig bestaan heeft gevierd. Speciaal voor dit jubileum hebben diverse brouwerijen een bier gebrouwen. Wij bestellen ook een aantal van deze specials zoals; een Wilde Del van Jopen, Wilde Jaren van Oedipus Brewing en ‘t IJ In Het Wild van brouwerij ‘t IJ.

In De Wildeman is gevestigd in een voormalige distilleerderij. Wederom een toffe plek en een mooi bieraanbod met 18 bieren van de tap en 250 bieren op fles. Met enige regelmaat is er een evenement. In juni bijvoorbeeld staan 3 dagen in het teken van “Brett bieren en aanverwante wilde dieren”.

BeerTemple – Nieuwezijds Voorburgwal 250

IMG_20160422_082035  IMG_20160422_082309  IMG_20160422_081951

Fijn een plekje bij het raam! Terwijl we genieten van een paar smaakvolle bieren uit het enorme assortiment van de BeerTemple schijnt de lentezon lekker warm op ons gezicht. Wel moeilijk kiezen hoor.. wauw 35 bieren op de tap en meer dan 60 verschillende Amerikaanse speciaalbieren op fles. Anchor, Flying Dog, Anderson Valley, Left Hand, Dark Horse, Southern Tier, Three Floyds etc.

BeerTemple is sinds 2009 een bierhotspot waar het goed vertoeven is. Americana muziek klinkt uit de speakers en op de wanden sieren tig bieretiketten. Een kleurrijk tafereel, echt een warm ‘thuis’ voor de bierliefhebber.

Gollem – Raamsteeg 4

    

Bij het kleine, knusse Gollem nemen we plaats op een kruk aan de bar. We bestellen weer een aantal verschillende bieren en inmiddels begint de trek naar iets hartigs toch ook wel op te spelen dus.. kaasplank! Heerlijk met brood en stroop. De Raamsteeg is een kleine bruine kroeg en heeft 14 bieren op tap (waarvan 7 regelmatig wisselen) en keuze uit ruim 200 bieren op fles. Zware bieren gaan vredelievend over de toog en diverse Trappistenbieren worden geserveerd, waaronder de Westvleteren 12.

Gollem heeft in totaal 4 locaties in Amsterdam. Naast de Raamsteeg is café Gollem te vinden aan de Amstelstraat, de Overtoom en de Daniel Stalperstraat.

GenietenMetBier, bedankt voor het organiseren van deze gezellige kroegentocht door Amsterdam!
Volgende keer zijn jullie van harte welkom in Brabant. Cheers!

Vorig artikelBird Brewery – Rumoerige Roodborst
Volgend artikelBrouwerij De Molen – Hel & Verdoemenis
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.