Bijna niets zo heerlijk als een homemade cake. Zeker met de toevoeging van een zoetzure appel en fudge blokjes maakt deze karamelappelcake tot het ideale comfort food. De appel en fudge combineren mooi met de fruit en karamel tonen van de Tripel Karmeliet. De gemiddelde bierliefhebber heeft wel eens een Karmelietje gedronken, maar in combinatie met deze zoete lekkernij ervaar je weer een nieuwe smaakbeleving – aan de bak dus! #bierliefde
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 200 g ongezouten roomboter
- 200 g witte basterd suiker
- 8 g vanille suiker
- 4 eieren
- 2 eetlepels bloem
- 100 g stukjes karamel – ik heb fudge blokjes fijngesneden
- 1 appel, geschild en in blokjes
- snufje zout
- theelepel baking soda
Bereiding
- verwarm de oven voor op 175 graden
- klop de boter met de suiker en de vanille suiker
- voeg de eieren 1 voor 1 toe
- voeg zelfrijzend bakmeel, zout en baking soda toe aan het beslag
- schil de appel en snijd in blokjes
- snijd de fudge fijn en zet een beetje apart om later over de cake te strooien
- voeg 2 eetlepels bloem toe aan de appel- en karamelstukjes
- spatel vervolgens het karamelappelmengsel door het beslag
- giet het beslag in een ingevet bakblik (met bakpapier bekleed)
- strooi nog wat extra karamelstukjes over de cake en bak in 60 minuten goudbruin