Chocolade en bier is een gouden combinatie! Het bakken van een cake met bier staat al een hele tijd op mijn to-bake lijst, dus het moet er maar eens van komen. Met een feestje in het vooruitzicht heb ik nog een extra reden om te gaan bakken. Ik bak de cake met extra pure chocolade en Guinness bier.
Ingrediënten
- 180ml Guinness
- 140g extra pure chocolade
- 2 eieren
- 75g boter (op kamer temperatuur)
- 225g donkere basterd suiker
- 340g bloem
- 8g bakpoeder
- snuf zout
bereiding
- zet de oven op 160C
- splits de eieren en klop de eiwitten stijf
- zeef de bloem en doe in een kom samen met het bakpoeder en een snuf zout
- smelt de chocolade au bain marie
- klop de boter samen met de suiker tot een romig geheel en voeg dan de eidooiers toe
- als het geheel goed is gemengd, voeg je het bloemmengsel erbij
- daarna giet je de chocolade erbij en vervolgens ook het bier
- als laatste meng je de geklopte eiwitten door het beslag
- bestuif een beboterd cake blik met bloem en giet het beslag in het blik
- bak de Guinness choco cake in 60 minuten gaar (controleer met een prikker)
Guinness
Deze Ierse Dry Stout heeft naast de geroosterde mout smaak ook een lichte chocolade-achtige smaak en is daardoor het perfecte bier voor de chocolade cake.