Zomer 2019 is voorbijgevlogen. Ondanks de goed gevulde weken met werk in de keuken, thuis en op kantoor was het een heerlijke, relaxte periode. Bovendien gaf ik mezelf een lekker lange ‘blogvakantie’ (even opladen..) dus de hoogste tijd voor nieuwe content op bierliefde.nl. Maar, eerst nog een snelle terugblik op de afgelopen zomer…
Pastasalade met tonijn, augurk en citroen-yoghurtsaus
Mmm deze zomerse pastasalade is perfect voor op warme dagen. We hebben ‘m dan ook meerdere keren gegeten de afgelopen weken. Lekker met een saison.
BIER HIER!
Ja, ik mocht weer een dagje bier verkopen bij de Bierbrigadier in Nijmegen – een feestje om te doen. Altijd interessant om de nieuwste bieren voorbij te zien komen en ze een mooi plaatsje in de schappen (of koeling) te geven.
Bruchetta met gegrilde wilde perzik en een friszure gose
Voor FSOM dook ik de keuken in om een krokante bierbite te maken. Ziet er lekker uit toch? Deze bruchetta met gegrilde wilde perzik en geitenkaas maak je eenvoudig klaar op de barbecue. Dit hapje smaakt geweldig goed met een gose (friszuur bier met koriander en zout). Recept? Check FSOM.nl.
Van Moll Fest
Het weer was perfect, de bierkeuze reuze (interessant), de locatie buitenaards goed en de sfeer ‘kei gezellig’. Van Moll Fest 2019 is zeker weten een van mijn bierhoogtepunten van dit jaar.
Mosselen met bier
Ook favoriet afgelopen zomer was het mosselpannetje met bier. Gezellig samen happen uit de pan met brood, dipjes en een salade erbij. Oh, en natuurlijk met een biertje ‘on the side’. Recept: Mosselen met bier
Nirwana tuinfeest
Inmiddels traditie geworden in de zomer is Nirwana tuinfeest in Lierop. Een klein maar fijn 3-daags festival waarbij de camping bijna net zo leuk is als het festival zelf. Daar horen uiteraard een paar goede bieren bij.
Bierkaassoep
Elke maand deel ik mijn bierliefde in delicious. magazine. Een beetje gek (maar wel lekker) was het wel om hartje zomer een herfstige bierkaassoep te maken voor in het september-nummer. Het recept komt binnenkort online.
Azoren
De perfecte afsluiter van de zomer was onze vakantie naar de Azoren – een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Walvis spotten, hiken en een bezoek aan de ananasplantage.
Het craftbier wat ik tegen ben gekomen komt voornamelijk van het Portugese vasteland, maar lokaal zitten ze ook niet stil. Om de hoek van ons hotel was een kleine brouwerij gevestigd en in de periode dat wij er waren werd de eerste editie van “Beer in Azores” gehouden in twee smalle straatjes van het sfeervolle Ponta Delgada. Tot slot nog een gratis tip; ga zeker een burger eten bij Supléxio, met de beste burgers en een ruime keuze aan smaakvolle bieren.
Super leuk artikel!! Ik krijg er dorst van 😉
Groet,
Felix