Bier-kaassoep. Need I say more? Een romige soep vol met groenten, verse kruiden en natuurlijk; kaas. De warme, complexe smaak van het donkere abdijbier maakt dit een heerlijk, rijk soepje voor de koudere avonden die er weer aan gaan komen…
Bier-kaassoep
Ingrediënten voor ruim een liter soep
- klont roomboter
- 1 ui
- teen knoflook
- verse kruiden; selderij, peterselie, laurier en tijm
- 1 zoete aardappel
- 4 stengels bleekselderij
- 2 winterwortels
- 1 flesje abdijbier
- 700 ml water
- 175 gram oude kaas, geraspt
- 3 lente-uitjes
- peper en zout
Zo maak je het…
- Snipper de ui en pers een teen knoflook uit. Fruit samen in de roomboter en voeg na een paar minuten de selderij en peterselie toe (grof gesneden).
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes, schrap de wortels en snijd in plakken en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Voeg de groenten toe en bak zeker 5 minuten mee.
- Blus de groenten af met het flesje abdijbier en laat even sudderen.
- Schenk het water erbij en breng de soep aan de kook.
- Voeg een bosje tijm toe en een blaadje laurier en laat de soep zo’n 15 minuten koken.
- Haal de tijm en laurier uit de soeppan, voeg de kaas toe en pureer het geheel tot een gladde soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper en garneer met fijngesneden ringetjes lente-ui
Kaas-fan? Probeer eens dit borrelbrood met blauwe kaas, walnoten en gedroogde vijgen.
Gebruik: #bierkaassoep #bierliefde
[…] of iets dergelijks!! Zelfs Dimi is het gelukt om deze heerlijke soep, geïnspireerd op het recept van Yvonne van Bierliefde.nl, op tafel te krijgen. Scroll voor het recept en de bereidingswijze […]