Bierige dingen #14 | Mijn bieravonturen

0
1613

De maanden april en mei zijn omgevlogen! Had ik me begin april nog voorgenomen om maandelijks mijn bieravonturen te delen, voor ik het wist was het alweer begin juni. Drukke maanden dus, maar wel enorm divers en leuk met af en toe tijd om wat zon mee te pikken. Ik dronk een Lactic Fantstic bij Brewpub De Kromme Haring en zat met kroegtijger Stip aan de bar bij Café DeRat. De omgeving van Mechelen heb ik per fiets ontdekt en de Biesbosch per boot. Behoorlijk wat uren bracht ik in de keuken door, en ik hing aan de telefoon met veel Nederlandse brouwerijen. Ik zat ik de jury bij de beerwulf brouwerijverkiezing, maakte kennis met het Hop On Hop Off festival en genoot van de Boon masterclass bij de Drinkerspub.

Hop On Hop Off

In een fijn lentezonnetje fietsten Meike en ik vanaf station Breda naar de kunstijsbaan. Hier werd voor de eerste keer het Hop On Hop Off festival georganiseerd. Met meer dan 50 brouwerijen, 30 foodtrucks en een hippiemarkt. Een goed opgezet festival waar we een gezellige middag hebben gehad, al vond ik het persoonlijk wat te groot.

Op de foto heerlijke kaasjes en een raspberry sour van Kompaan.

Bier en ballen!

Genieten met een zachte G bij Stadsbrouwerij Eindhoven.

Lactic Fantastic

bierHOTSPOT!! Brewpub De Kromme Haring in Utrecht. Eindelijk heb ik hier eens een kijkje genomen (en uiteraard wat geproefd), en Lactic Fantastic Guava is zeker fantastic.

Inktvis (black ipa) trouwens ook…

BUIK magazine

Misschien heb je het al gehoord; samen met andere bierliefhebbers ben ik bezig met het opzetten van BUIK magazine. Een leest-lekker-makkelijk-weg magazine over bier, food en lifestyle met een hoog rock ‘n’ roll gehalte! Ik ging op pad in Den Bosch om de leukste bierhotspots te ontdekken, en bracht o.a. een bezoekje aan Brouwerij Boegbeeld.

DIPA

Prima plan was dat om te starten met alle (double) ipa’s uit de kelder ‘op te ruimen’. Ik heb genoten van deze DIPA – hoppig, fruitig met een bittere afdronk. Een collaboration brew van Galway Bay Brewery en Whiplash Beer.

Biertrip

Op uitnodiging van Toerisme Mechelen bracht ik samen met Jacqueline een weekend door in deze fijne stad. We sliepen in het brouwerij hotel van Brouwerij Het Anker. Een uitgebreide blog over deze biertrip komt binnenkort online!

Op het dak van Brouwerij Het Anker. Best oké uitzicht toch?!

De Gouden Vis! Met de voorzijde aan de nauwstraat en aan de achterzijde een mooi terras aan het water.

Combineer de Mechelse binnenstad zeker met een fietstoch in de omgeving. Je komt onderweg de leukste cafeetjes tegen.

En vergeet de frieten niet! Lekker met tartaar saus.

BOON Sélection taptakeover

Eenmaal weer in Nederland bleef ik toch nog een beetje in België. Bij de Drinkerspub in Eindhoven genoot ik van de BOON Sélection taptakeover (Geuze van het vat!!) en een masterclass gegeven door niemand minder dan Karel Boon.

Biesbosch

BUIK dus! Voor een bijzondere reportage hebben we samen met Ramses en zijn vrienden geproost in de Biesbosch.

En op deze speciale plek… kom je alleen met een boot!

Oproer

Ik at de lekkerste veganistische maaltijd ooit bij Oproer in Utrecht. Aanrader!! Ook voor vleeseters (zoals ikzelf). Op het bord ligt een dubbelgevouwen boekweit-bietjes crêpe met geroosterde, gefermenteerde tofu en witte wijn gestoofde asperges en worstels. Daarbij soja zure room, wortelmousse, venkel en sinaasappel.

DeRat

Gezellig aan de bar bij Café DeRat in Utrecht met cafékat Stip. Een echte kroegtijger! Perfect afsluiter van de maand mei.

Vorig artikelYeast driven bieren bij brewpub De Kromme Haring in Utrecht
Volgend artikelWandelen, happen en bierproeven met de bierspijswandeling
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.