Bierige dingen in beeld #12

0
1350

Hoppy nieuwjaar!! (mag het nog?) Dat het een inspirerend, succesvol en avontuurlijk jaar mag worden, boordevol heerlijke bieren. Voordat ik verder ga met 2018, eerst nog een terugblik naar december. Deze feestelijke maand begon met de Happy Hoppy Holidays adventskalender, de huisbier van het jaar verkiezing van Entree magazine en een weekendje bieren bij de buren… In aanloop naar de kerst ontwikkelde ik een 5 gangen menu voor Hertog Jan, en tijdens het kerstbierfestival in Essen dronken we heerlijke winterwarmers. En – alsof ik nog niet genoeg had gegeten en gedronken – ik sloot de decembermaand af met een geweldig lekkere bier en kaas proeverij, georganiseerd door De Bierbrigadier en Jokkmokk. Wat een maand!

Wat was het leuk om alle enthousiaste reacties te lezen op de Happy Hoppy Holiday adventskalender. Door een paar weken aan een stuk voor kerstvrouw te spelen had ik het kerstgevoel goed te pakken dit jaar!

Voor de tweede keer mocht ik plaatsnemen in de achtkoppige jury van Entree Huisbier van het Jaar verkiezing. In de categorie licht werd Witte Klaas (5,5%) de winnaar. Gebrouwen voor café-restaurant Klaas in Uitgeest, in samenwerking met de Noord-Hollandse bierbrouwerij. In de categorie zwaar ging het goud naar de Big Fat Double 5 IPA (8%) van Beertemple in Amsterdam van Peter van der Arend. Geproduceerd door Morebeer bij brouwerij ’t Uiltje.

Het tweede december-weekend was ik bij de buren op bezoek, en heb ik samen met Kim een brouwerijtocht gemaakt in de Vlaamse Ardennen. Het bierige weekend begon met een vrijdagavond vol bier en kaas, en ging verder op zaterdag met brouwerijbezoeken bij De Ryck en Contreras. Na een luxe overnachting in Geraardsbergen bezochten we – na een glibberig autoritje – brouwerij Gemeldorp. Lees meer…

Tussen de brouwerijbezoeken door maken we een stop bij Den Gulzigen Bok (Gavere). Een knus eet- en praatcafé met Belgische streek- en seizoensgebonden gerechten, èn meer dan 80 bieren op de kaart!

Voor Hertog Jan ontwikkelde ik een feestelijk menu waarbij de Grand Prestige (Vatgerijpt) centraal staat. Het kerstmenu bestaat uit 5 gangen, bereid met Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt, of die heerlijk combineren met de vatgerijpt  bieren.  “Get inspired!”

Wat een gezellige bende was het in Eindhoven bij De Bierbrigadier. Met (letterlijk) vetlekkere kazen en bier! Binnenkort lees je meer over deze bier en kaas proeverij. 

Cadeautje van Bevog Brewery! Tijdens het biershoppen bij Uw Bierspecialist in Veghel kreeg ik deze hoppige amber ale.

Vorig artikelBierliefde jaaroverzicht | #bestnine2017
Volgend artikel3 x geitenkaas bonbons | Lekker bij fruitlambieken
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.