Enorm schattig en o zo lekker zijn deze American sliders. Zet een schaal op tafel en het feest kan beginnen! Deze mini hamburgers zijn goed voor te bereiden en eenvoudig en snel af te maken zodra je visite er is. Kies voor een American Classic met o.a. tomaat en Cheddar of ga voor de Sweet Salty Crunchy slider met zoete aardappel, blauwe kaas en knapperige bacon.
Als je ’s avonds de sliders wilt serveren kun je prima in de middag al de runderburgers maken. Voor 20 stuks heb je 1,5 kilogram rundergehakt nodig zodat je 20 burgers van 75 gram kunt maken. Kruid het gehakt met vers gemalen peper, wat zeezout en een snufje nootmuskaat en maak balletjes van 75 gram. Plet vervolgens de balletjes gehakt tot burger, dit kan met de hand of gebruik een hamburgerpers. Omdat het om een kleine hoeveelheid gehakt gaat heb ik hiervoor een serveer-ring gebruikt, werkt prima! Als je er maar voor zorgt dat de burgers stevig zijn zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het bakken.
American Classic
Ingrediënten voor 10 sliders
- 10 runderburgertjes (a 75 gram per stuk)
- 10 mini witte bolletjes
- Cheddar, 1 pakje met 8 plakken
- 10 plakjes tomaat
- 5 augurken in plakjes
- 1 rode ui in fijne ringen
- Ketchup
- Boter om in te bakken
Wat heb ik nog meer nodig?
- Prikkertjes – om de sliders bij elkaar te houden.
Zo maak je het…
- Bereid eerst alle toppings voor; Snijd de tomaten en augurken in plakjes en snijd fijne ringen van de rode ui.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de burgertjes 3 minuten aan elke zijde en daarna nog nog 1 minuut per zijde.
- Draai het vuur uit, leg op elke burger een plakje Cheddar en laat met een deksel op de pan – zo’n 2 minuten – smelten. (de plakjes Cheddar zijn groter dan de burger, snijd de plakjes wat kleiner en gebruik de restjes om op de laatste burgertjes te leggen).
- Tijd om de sliders op te bouwen! Snijd de broodjes open, spuit wat ketchup op de onderzijde en leg er een plak tomaat op, gevolgd door de burger (met de gesmolten kaas) een paar plakjes augurk, wat uienringen en de deksel van het broodje. Prikker erdoor en klaar!
Sweet Salty Crunchy
Ingrediënten voor 10 sliders
- 10 runderburgertjes (a 75 gram per stuk)
- 10 mini witte bolletjes
- Blauwe kaas, bijvoorbeeld Castello Creamy Blue
- 1 krop little gem sla
- 3 a 4 zoete aardappels
- 10 plakjes bacon
- Boter om in te bakken
Wat heb ik nog meer nodig?
- Prikkertjes – om de sliders bij elkaar te houden.
Zo maak je het…
- Bereid eerst alle toppings voor; Bak de bacon knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Voor de zoete aardappelpuree schil je de aardappelen en snijd ze in plakjes van 1,5 cm dik. Mix de aardappelplakken met wat olijfolie, peper en zout, leg op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en bak 30 minuten op 200 graden. Pureer met een staafmixer tot een puree.
- Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de burgertjes 3 minuten aan elke zijde en daarna nog nog 1 minuut per zijde.
- Draai het vuur uit, leg op elke burger een plak blauwe kaas en laat met een deksel op de pan – zo’n 2 minuten – smelten.
- Tijd om de sliders op te bouwen! Snijd de broodjes open en leg op de onderzijde een blaadje little gem sla met daarop een flinke schep zoete aardappelpuree, gevolgd door de burger (met de gesmolten kaas) een knapperig stukjes bacon en de deksel van het broodje. Prikker erdoor en klaar!
Damn, nu krijg ik honger. Ik denk dat deze sliders dit weekend hier klaargemaakt gaan worden xD
Leuk om te horen! Eet smakelijk alvast!