Wat zeg je? Of je worst lust! Nou… met een knapperig broodje en bier-uienmarmelade erbij, laat maar komen hoor. Deze heerlijke, smeuïge broodjes worst heb ik eens voorbij zien komen in Delicious magazine en ja die moest ik gewoon een keer maken. Heel erg eenvoudig om te maken en ook maar met een paar ingrediënten. Fijn comfort food dus en exact wat je wilt op een winterse zondag in januari.
Ingrediënten voor 4 broodjes
- 60 ml olijfolie
- 3 grote uien
- half flesje donker bier, bijvoorbeeld Rochefort 8
- 15 gram boter
- 55 gram kristalsuiker
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 4 worsten (varkensvlees)
- 4 witte pistoletjes om af te bakken
- mosterd
- rucola
- snuf zout
Zo maak je het…
- Snijd de uien in dunne, halve ringen.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de uien (met een flinke snuf zout) 30 minuten.
- Giet het bier bij de uien en laat tot de helft inkoken.
- Doe de boter, suiker en rode wijnazijn in de pan en laat het inkoken tot een kleverige saus (ongeveer 5 minuten).
- Zorg dat je ruim op tijd de pistoletjes in de oven afbakt.
(Maak nog voordat de broodjes in de oven gaan een inkeping over de lengte van de pistoletjes). - Ongeveer een kwartier voordat de bier-uienmarmelade klaar is bak je de worstjes.
- Smeer wat mosterd op de broodjes, vul met rucola en worst en maak af met flink wat uitjes.
Tip: In de zomer grill je de worsten natuurlijk op de BBQ.
Smakelijk!
Hoopte al dat je t recept nog zou laten weten ?
Gaan we zeker proberen! Thnx
Smakelijk alvast!!
en dan de andere helft van het flesje om te drinken,
ziet er lekker uit
Precies, de Rochefort 8 smaakt ook nog eens lekker in combinatie met het broodje!