De klassieke BLT-sandwich is een echte allemansvriend. Zout door de knapperige bacon en verfrissend door sla en tomaat. Doe daar nog een extra laag smeuïge eiersalade tussen en je hebt het perfecte lunchgerecht. Serveer hierbij een licht bitter blond bier voor een aangename frisheid bij de romige en vette smaken uit de BLT eiersalade sandwich.
Ingrediënten voor 4 sandwiches
BLT
4 sneetjes ambachtelijk brood
60 gram bacon
1 krop romanasla
3 trostomaten
Eiersalade
4 eieren
verse bieslook, hoeveelheid naar smaak
witte ui, ongeveer een kwart
mayonaise
ketjap
kerriepoeder
versgemalen peper
zeezout
Zo maak je het…
Maak eerst de eiersalade. Kook de eieren hard in zo’n 7 minuten. Pel de eieren, doe ze in een kom, en prak fijn met een vork. Voeg mayonaise toe totdat het een smeuïg geheel is. Doe hier nog een scheutje ketjap bij en flink wat kerriepoeder. Snipper ongeveer een kwart van de ui, snijd de bieslook in fijne ringetjes, en voeg toe aan de eiersalade. Meng de salade goed door en breng verder op smaak met zeezout en versgemalen peper.
Bak de plakken bacon knapperig in een droge koekenpan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Was de sla en scheur in grove stukken. Besmeer een snee brood met een laag eiersalade. Leg hierop bacon, sla en tomaat. Maak de BLT eiersalade sandwich af met een tweede snee brood en snijd doormidden.
Tip: Liever vis? Vervang de bacon dan door ansjovis of tonijn uit blik.