Nieuw! Schuim magazine

0
1113

Bierliefhebbers zijn dorstig naar meer kennis over bier. Tijd dus voor een nieuw magazine over de wereld van speciaalbier. In het rijtje van biermagazines als PINT en BIER! maakt deze maand schuim magazine het debuut. SCHUIM is gemaakt door en voor bierliefhebbers, verschijnt per kwartaal en is verkrijgbaar bij de speciaalbierwinkels en online. De ‘schuimkoppen’ achter dit magazine zijn een samenstelling van enthousiaste redacteuren, vormgevers, fotografen, illustratoren en uiteraard biergenieters.

tumblr_o4wvgmz3jp1s7xpmto1_1280tumblr_o5bnwrrsAX1ulw9cho1_1280tumblr_nziedqJVRd1ulw9cho1_1280

Wat direct opvalt en wat ik persoonlijk echt een pluspunt vind is het handzame formaat en de keuze voor stevige mat papier. Sowieso is er veel aandacht besteed aan beeld en vormgeving, met de flesportretten in het bijzonder. “Tien flesportretten, tien verleidelijke vormen. Flessen met een lange hals flessen met een bescheiden buikje.”  Wat ik ook zeker een originele benadering van het onderwerp bier vind is de reportage ‘dichter bij de bar’ waarin vijf dichters vertellen over de relatie tussen poëzie en bier.

In dit eerste nummer zijn twee brouwerij reportages gemaakt. Een van de Amsterdamse brouwerij De Vriendschap en ook Kees Bubberman van Brouwerij Kees verteld zijn verhaal. Heel tof is de aandacht voor de thuisbrouwers. In dit item stellen vijf gepassioneerde thuisbrouwers zich voor en laten je een kijkje nemen in hun keuken, of garagebox, of slaapkamer?! Verwacht verder veel bierige informatie en leuke weetjes, spannende verhalen, columns, recensies en een smakelijk recept – Black Angus stoof gemaakt met een Liberty Ale van Anchor Brewing Co.

Schuim magazine is echt een bewaarexemplaar waar je ook over een jaar opnieuw van geniet. Ik ben dan ook erg trots dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen als recensent aan de eerste uitgave.

Wil je ook graag een exemplaar in handen hebben? Bestellen kan via deze link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.