Zure pareltjes bij Foeders Amsterdam

0
2029

Een charmant buurtcafé in de Amsterdamse Pijp, lekker gemoedelijk, met een bieraanbod waar je ‘spontaan’ van in de keuzestress schiet! Ik heb het over Foeders, een nieuwe bierhotspot van de Vlaamse uitbater Yuri Hegge. Een aantal vrijdagen geleden was ik hier en ik kan het je zeker aanraden om Foeders voortaan mee te nemen in je kroegentocht door Amsterdam.

‘Foeders’ komt voort uit Yuri’s voorliefde voor bieren van spontane en gemengde gisting – deze bieren worden gerijpt op houtenvaten, foeders genaamd. Je begrijpt dat de collectie aan Geuzes, Lambic bieren, Vlaams rode en bruine bieren royaal aanwezig is in dit knusse café. Echter de focus ligt niet alleen op Belgische bieren, ook bieren uit Nederland zijn ruim vertegenwoordigd. Op de maar liefst 33 tapkranen zijn zowel klassiekers verkrijgbaar als bieren van kleine ambachtelijke brouwerijen, en op de wisseltaps worden uitstapjes gemaakt naar pareltjes buiten de lage landen.

Foeders is een Untappd Verified Venue, en via deze bierapp vind je de actuele taplijst. Om je alvast een idee te geven van wat er nu uit de kranen stroomt: Gulpener Berliner Weisse, Alvinne ‘Wild West’ (sour), diverse bieren van brouwerij Het Uiltje en ook van brouwerij ’t IJ, ‘Motorolie 10’ (Russian Imperial Stout) gebrouwen door De Moersleutel, ‘Urban Farmhouse Dry Hop Stout’ van Redchurch brewery, Poperings Hommelbier, Gouden Carolus Classic, Houblon Chouffe en ga zo maar door…

Oh ja en uiteraard is Rodenbach (Vlaams rood) verkrijgbaar van de tap, je krijg er grijze garnaaltjes bij geserveerd. Ook bij een Geuze of Lambic krijg je een traktatie: ‘pottekeis’ (blijkbaar een kaasspecialiteit uit Brussel). Sowieso kun je altijd los op de doppinda’s, en de schillen gooi je gewoon op de grond, zoals het hoort!

  • ! Eentje voor in de agenda: woensdag 21 juni om 20.00 wordt een deel van de taps overgenomen door Brouwerij ’t Verzet. Met mooie verhalen van de brouwerij en het eerste drankje is van het huis. Meer…


Foeders is gevestigd aan de Ceintuurbaan 257 en is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.