Pub food friday : wraphapjes met zalmsalade en ei + een tropische ‘Biri’

0
2474
Wraphapje en biri bierliefde.nl

Met dat lekker lange Pinksterweekend voor de boeg heb je vast een borreltje gepland. Deze wraphapjes met zalmsalade en ei zijn smeuïg, smakelijk en flans je zo in elkaar. Drink hierbij een flesje Biri van brouwerij ’t IJ. Biri (4,7% alcohol) is een verfrissend, zacht en licht zoet bier. Deze tropische lager drinkt fijn weg bij de romige, zoute wraphapjes. Kom maar door met die zonnige dagen!

Ingrediënten voor 8 wraphapjes

1 blikje zalm (graatloos)
50 g Griekse yoghurt
25 g mayonaise
2 gekookte eieren
1/4 rode ui
versgemalen zwarte peper
zeezout
tuinkers
2 grote wraps

Zo maak je het…

Kook de eitjes hard in 5 minuten en snipper ondertussen een kwart van de rode ui. Open het blikje zalm, laat uilekken en maak wat los met een vork. Meng de yoghurt met de mayonaise en schep samen met de gesnipperde uitjes door de zalm.

Pel de gekookte eieren, snijd in grove stukken en meng door de salade. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Verdeel de zalmsalade over de twee wraps en rol ze stevig op. Snijd de uiteinden van de wrap en snijd elke rol in vier hapjes. Steek prikkertjes in de wraphapjes met zalmsalade en garneer af met tuinkers.

Tip: Kies in plaats van tuinkers voor broccolikiemen.

Gebruik: #pubfoodfriday #bierliefde

Wraphapjes zalm bierliefde.nl

Vorig artikelBierige Dingen #18
Volgend artikelMeester Patissier Hidde de Brabander over chocolade en bier
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.