Met dat lekker lange Pinksterweekend voor de boeg heb je vast een borreltje gepland. Deze wraphapjes met zalmsalade en ei zijn smeuïg, smakelijk en flans je zo in elkaar. Drink hierbij een flesje Biri van brouwerij ’t IJ. Biri (4,7% alcohol) is een verfrissend, zacht en licht zoet bier. Deze tropische lager drinkt fijn weg bij de romige, zoute wraphapjes. Kom maar door met die zonnige dagen!
Ingrediënten voor 8 wraphapjes
1 blikje zalm (graatloos)
50 g Griekse yoghurt
25 g mayonaise
2 gekookte eieren
1/4 rode ui
versgemalen zwarte peper
zeezout
tuinkers
2 grote wraps
Zo maak je het…
Kook de eitjes hard in 5 minuten en snipper ondertussen een kwart van de rode ui. Open het blikje zalm, laat uilekken en maak wat los met een vork. Meng de yoghurt met de mayonaise en schep samen met de gesnipperde uitjes door de zalm.
Pel de gekookte eieren, snijd in grove stukken en meng door de salade. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Verdeel de zalmsalade over de twee wraps en rol ze stevig op. Snijd de uiteinden van de wrap en snijd elke rol in vier hapjes. Steek prikkertjes in de wraphapjes met zalmsalade en garneer af met tuinkers.
Tip: Kies in plaats van tuinkers voor broccolikiemen.
Gebruik: #pubfoodfriday #bierliefde