Dit vrolijke flesje vol met ‘vogelen’ knalt uit het bierschap! Als ik het beter bekijk blijkt het een dry-hopped Berliner Weisse te zijn, gebrouwen met havermout, tarwemout en gerstemout. Dit is de tweede Berliner Weisse die ik drink (Berliner Kindl Weisse heb ik al meerdere malen gedronken), dus echt een groot referentiekader heb ik niet wat betreft dit biertype. Wat ik wel weet is dat het een stijl is die enorm uitgesproken is, waar je rustig voor moet gaan zitten en die je moet leren waarderen.
Vogelen
Brouwerij: Oedipus
Biertype: Berliner Weisse
Alcoholpercentage: 4%
Wat zie ik?
Mistig, heel lichtgeel bier met nagenoeg geen schuim.
Wat ruik ik?
Zuur! Denk aan groene appel zuur en ook een frisse geur.
Wat proef ik?
Wauw! Lekker hoor. Deze Berliner Weisse is veel minder zuur dan ik had verwacht. Natuurlijk is dit nog steeds een erg zuur bier maar niet gekke-bekken-trekken-zuur. Er is ook zeker veel fruitigheid te ontdekken (groene appel), een fijne koolzuurpareling en een mooie droge afdronk.
Wat eet ik hier bij?
Een lichte en frisse pastasalade met o.a. tonijn, komkommer, kappertjes en citroen (recept post ik nog eens op bierliefde.nl). Dat lijkt me echt een zomerse bierspijscombinatie!
Biermoment
Verfrissend, zomerbier.
Nog een keer?
Lijkt me een goed plan.
Weetje
De mannen van Oedipus zijn op dit moment in Portland om deel uit te maken van het 29e Oregon Brewers Festival waar ze ‘Mannenliefde’ delen met Amerika. Ze gaan o.a. ook een collaboration brew maken met The Commons en Upright. Ik ben benieuwd wat daar voor een leuk bier uit gaat komen!