Pulled chicken en pickle van rode kool op een knapperig broodje

Foodpairing in opdracht van Hertog Jan 

0
2836

Ben je klaar voor de ideale weekend snack? Dit knapperig broodje met pulled chicken, pickle van rode kool, avocado en een flinke dot crème fraîche is een echte weekend guilty pleasure en bovendien een perfecte bierbite voor tijdens een feestje. Combineer dit broodje met een fris en licht bitter blond bier om het net even iets spannender te maken.

Ingrediënten 8 – 10 broodjes 

Broodjes
8 – 10 krokante tijgerbollen

Pulled chicken
600 gram kipfilet
3 eetlepels olijfolie
1 witte ui
1 teen knoflook
5 eetlepels worcestersaus
6 eetlepels tomatenketchup
3 kneepjes citroensap uit een flesje
1 eetlepel bruine suiker
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
versgemalen zwarte peper

Pickle
1/2 rode kool
250 ml water
250 ml witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
1 eetlepel zout

Toppings
325 gram crème fraîche
2 avocado’s

Zo maak je het…
Begin met het maken van de pickle van rode kool. Snijd een halve rode kool in repen, doe in een kom en voeg water, witte wijnazijn, suiker en zout toe. Kneus de rode kool door er een paar minuten flink in te knijpen. Zet de pickle van rode kool ten minste 3 uur weg in de koeling.

Voor de pulled chicken breng je een ruime pan met water aan de kook. Kook de kipfilet gaar in zo’n 15 minuten en laat vervolgens een paar minuten afkoelen. Snipper ondertussen de ui, pel een teentje knoflook en zorg dat de overige ingrediënten van de pulled chicken klaar staan. Pluis met twee vorken de kip uit elkaar zodat er pulled chicken ontstaat.

Doe de olijfolie in een hoge bakpan of wok en fruit hierin de gesnipperde ui en pers een teentje knoflook uit. Voeg de pulled chicken toe, samen met; worcestersaus, tomatenketchup, citroensap, bruine suiker, peper en gerookte paprikapoeder. Schep goed door en bak het geheel zo’n 5 minuten.

Snijd de tijgerbollen open en vul het broodje met knapperige rode kool, met daar bovenop pulled chicken, zure room en een paar plakken avocado. Steek een prikker door een cherrytomaatje en de deksel van het broodje en prik vervolgens het broodje pulled chicken stevig vast.

Tip: Je kunt de pickle van rode kool en de pulled chicken een dag vooraf bereiden. Warm de kip even op in een droge koekenpan en klaar ben je. Ideaal voor een fijne zomeravond met vrienden of als stevige bierbite tijdens een feestje.

Vorig artikel7 x gezellige bierhotspots in Den Bosch
Volgend artikelBierpannenkoeken met stroop uit de rode bus van De Pannenkoekenbakker
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.