Tuna melt is de ideale weekendbite. Een goddelijk broodje met tonijnsalade, gegrilde kaas, verse peterselie en rode uitjes. Of je een visliefhebber bent of niet, dit broodje valt bij bijna iedereen in de smaak. Schenk er een frisse saison bij, zoals ‘mannenliefde’ van Oedipus. Heerlijk.
Ingrediënten voor 2x tuna melt
1 desem stokbrood
1 blikje tonijn
mayonaise
2 anjovisjes (uit blik)
100 gram belegen kaas
1 rode ui
verse peterselie
versgemalen zwarte peper
zeezout
Zo maak je het…
Je kunt zowel een afbakstokbrood als een verse variant gebruiken. Heb je een afbakstokbrood, bak deze dan eerst af. Maak ondertussen de tonijnsalade.
Open het blikje tonijn en laat uitlekken. Doe een aantal eetlepels mayonaise in een schaaltje en pureer met de ansjovis. Meng de ansjovis-mayonaise met de tonijn en breng op smaak met peper en zout. Snipper een halve rode ui en meng door de salade. Voeg eventueel nog wat extra mayonaise toe zodat de tonijnsalade flink smeuïg is.
Snijd het stokbrood eerst doormidden, en daarna nog eens over de lengte. Besmeer de twee onderste helften met een laag tonijnsalade en rasp de kaas er over. Gril de tuna melt een paar minuten in de oven (houd de oven goed in de gaten, het grillen gaat snel).
Snijd ondertussen een handje peterselie fijn en de rest van de rode ui in dunne ringetjes.
Haal de lekkerste tuna melt uit de oven, garneer met peterselie en rode ui, en maak af met de bovenste helft van het stokbrood.
Tip: lekker met een klodder barbecuesaus.
Gebruik: #pubfoodfriday