Vanavond staat er pompoentaart op het menu. Pompoen is een geweldig, veelzijdige product om mee te koken en samen met de blauwe kaas en de noten is deze taart voor mij een top-herfstrecept. De oven doet het meeste werk voor je en het is zelfs goed te doen om het gerecht een dag van te voren te bereiden.
Lekker makkelijk dus!
Ingrediënten
een halve pompoen
6 plakjes roomboter bladerdeeg
walnoten, een handje
pecannoten, een handje
cashewnoten, een handje
5 eieren
200 ml kookroom
zachte blauwe kaas
versgemalen peper
Wat je nog meer nodig hebt…
squichevorm
velletje bakpapier
Zo maak je het…
Verwarm de oven op 200 graden en ontdooi de plakken bladerdeeg.
Hak de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd repen van ongeveer 1 centimeter en verwijder de schil. Leg een velletje bakpapier in de quichevorm en bekleed de vorm met bladerdeeg.
Leg de pompoen in een waaier op het bladerdeeg. Snijd de blauwe kaas in stukken en verdeel over de taart. Strooi de helft van de noten eroverheen.
Klop de eieren los, samen met de room en breng op smaak met wat peper. Schenk het eimengsel over de pompoentaart en strooi de rest van de noten erover.
Bak de pompoentaart in ongeveer 30 minuten knapperig.
Tip: weinig tijd? Bereid de taart een dag van tevoren en warm weer op in 20 minuten op 180 graden.
Houtgerijpte rook dubbelbock
Drink bij de pompoentaart een houtgerijpte rook dubbelbock van Duits & Lauret. Een vol en complex herfstbier met geroosterde en gerookte tonen. Deze stevige bock combineert erg mooi met de intense blauwe kaas, de zachte smaak van de pompoen en het geroosterde van de noten.
Bedankt voor de leuke berichtjes! @ bart ik heb je gezien op untappd, top!
Kijk daarom heb je nou zo’n leuk blog 🙂 ik heb je toegevoegd op untappd zoals je misschien al wel gezien had haha. Ga zo door 🙂
Omg, dit is echt zooooo lekker!!! En zeker met dat dubbelbokje erbij! Een top-herfstrecept lijkt me een understatement. Dit is mijn nieuwe favoriete herfstrecept!!! Jummy!!!