Probeer je snackhand maar eens te bedwingen als deze palmkoolchips op tafel staat. Een knapperige bierbite met een heerlijke umani smaak, waardoor deze gezonde chippies perfect combineren bij donkere bieren met tonen van karamel en gebrande mout; zoals een dubbel.
Palmkool is een bladgewas afkomstig uit Toscane en wordt voornamelijk in Italië veel gegeten (Cavolo Nero). Het lijkt erg op boerenkool, maar is wat donkerder van kleur en het blad is steviger en knapperiger.
Palmkoolchips ingrediënten voor 200 gram chips
- 200 gram palmkool
- 1,5 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el zwarte sesamzaadjes
Zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de grof gesneden palmkoolbladeren in een kom en giet hier de olijfolie en de sojasaus bij. Voeg de sesamzaadjes toe en hussel alles goed door elkaar.
Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en verdeel de helft van de palmkoolchips over de bakplaat. Bak de chips knapperig in 10 – 12 minuten. Laat uitleggen op een velletje keukenrol en bak daarna de andere helft van de chips.
Tip: Houd de palmkoolchips goed in de gaten, zorg dat ze niet verbranden.
Gebruik: #biersnack #bierliefde