Oedipus & Anchor Brewing – Lekker gezellig

0
1470

Vandaag drink ik een ‘Brown Ale with spices’. Lekker gezellig; het resultaat van de samenwerking tussen het Amsterdamse Oedipus en het Amerikaanse (San Francisco) Anchor Brewing. Deze Brown Ale is een winters bier met een fijne kruidigheid en een frisse kick van sinaasappel en gember. Een gezelligheidsbiertje inderdaad om van te genieten tijdens de koudere maanden van het jaar.

Lekker gezellig
Brouwerij: Oedipus & Anchor Brewing – Friendship Collaboration
Biertype: Brown Ale with spices
Alcoholpercentage: 6,5%

Wat zie ik?
Mistig, amberkleurig bier met een fijne schuimkraag (crème van kleur).

Wat ruik ik?
Flink moutig met ook geuren van laurier, koffie en gember.

Wat proef ik?
Moutig, zoet en droppig met een frisse kick van sinaasappel en gember (wat het bier goed doordrinkbaar maakt).

Wat eet ik hier bij?
Een winters stoofpotje met rundvlees en pompoen.

Biermoment
Echt een bier voor in de herfst- en winterperiode.

Weetje
Oedipus heeft nog veel meer fantastische collab’s gebrouwen. Zowel met Nederlandse brouwerij als o.a. De Prael en Jopen, maar ook met Engelse brouwerijen zoals Brewed by Numbers en Buxton Brewery. Afgelopen zomer waren de mannen van Oedipus nog te vinden in het Amerikaanse Portland en ook daar zijn een aantal collaboration brews uitgekomen.

Eentje voor in je agenda…
Vrijdag 20 januari – Dubbele tap take-over in de Oedipus brouwerij. Vanaf 18.00 uur nemen twee befaamde brouwerijen uit Portland de taps over; Gigantic Brewing & Cascade Brewing. Naast deze tap take-over is dit bierfeestje ook gelijk de Launch Party van de collaboration brew tussen Oedipus en Gigantic Brewing. Ze hebben samen ‘MATA HARI’ gebrouwen, een Gin spiced Saison. Naast fantastische bieren wordt deze avond ook de film “It All Starts With Beer” gedraaid. Klinkt weer als een geweldig feestje!

Vorig artikelBroodje worst met bier-uienmarmelade
Volgend artikelRenaissance Brewing – Marlborough pale ale | “An explosion of Kiwi hops!”
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.