Ter inspiratie voor oudjaarsavond bedacht ik voor beerwulf.com verschillende hapjes die passen bij bieren met een fris en sprankelend karakter. De foodpairing van de fruitlambieken (Boon Kriek en Oud Beersel Framboise) met de verschillende geitenkaas bonbons sprong er uit, daarom deel ik deze smeuïge snack ook op bierliefde.nl.
Kies amandel pruim, hazelnoot abrikoos of pinda karamel
Alle drie de smaken combineren op een andere manier goed met de fruitlambieken. Zo haalt het fruit uit de bonbons het fruitige uit de bieren nog meer naar voren, en de noten zorgen voor een fijne bite en een spannend mondgevoel. De pinda karamel variant wordt juist door het bier naar voren geduwd en de karamel blijft lang hangen. Vooral de kriek en de karamel doen iets met elkaar en vormen een gouden combinatie.
Geitenkaas bonbons
Ingrediënten 3 x 12 geitenkaas bonbons
- 450 g zachte geitenkaas
- 60 g gedroogde abrikozen
- 40 g hazelnoten
- 60 g gedroogde pruimen
- 40 g geroosterde amandel
- 8 blokjes karamel fudge
- 40 g ongezouten pinda’s
Zo maak je het…
Doe de geitenkaas in een kom en roer door met een spatel of een vork. Rol 36 gelijke balletjes, leg op een bord en zet weg in de koeling.
Maak ondertussen de drie toppings klaar. Hak de hazelnoten, amandelen en de pinda’s fijn en verdeel over drie bakjes. Gebruik hier eventueel een keukenmachine voor.
Snijd de abrikozen fijn en meng deze met de hazelnootstukjes. Doe dit ook met de pruimen en meng deze met de stukjes geroosterde amandel. Snijd de fudge in kleine blokjes en meng deze met de fijngehakte pinda’s.
Haal de geitenkaas balletjes uit de koeling en rol ze in de verschillende toppings. Zet nog even terug in de koeling zodat de geitenkaas bonbons op kunnen stijven.
Prik vlak voor het serveren nog een gezellige prikker in de bonbons zodat je vingers niet plakken.
Tip! De geitenkaas bonbons kun je prima een dag van tevoren klaarmaken. Bewaar ze in de koeling.
Gebruik: #geitenkaasbonbons #bierliefde