Funky Falcon curry-party!

0
1560

Funky Falcon, Holy Gunter, Gajes, Kinhem en Doerak. Allemaal namen van Nederlandse speciaalbieren uit de Hopperbox. Het zijn de ‘second year favorites’ van Hopperbier.nl die ik de komende weken allemaal ga proeven. De ene combineer ik met een gerecht, van de andere maak ik een proefnotitie en misschien hou ik er wel een paar voor ‘mezelf’ om samen met vrienden van te genieten op een zomeravond. Er zitten sowieso van elk bier twee flesjes per box dus dubbel feest! Naast deze box zie ik op de website vele leuke thema’s voorbijkomen zoals de ‘koelbox’, ‘pirate box’ of de ‘yellow magic box’ etc. Op dit moment is de verrassingsbox de ‘midsummer box’ waarvan de bieren nog niet zijn onthuld. Super spannend dus en tof als cadeau.

Ik start met Funky Falcon van Two Chefs Brewing. Een frisse, fruitige Pale Ale van 5,2%, gebrouwen met citroengras en verschillende hopsoorten. Net als de twee chefs vind ik het geweldig om te koken en nieuwe smaken te ontdekken! Zo ga ik vandaag een curry maken met daarbij naanbrood en funky chutney – geïnspireerd op de Funky Falcon. Laat deze Funky Falcon CURRY-party maar beginnen!

Curry kip Tikka Masala
Ingrediënten voor 3-4 personen

  • patak’s curry pasta, half potje (dit kun je prima zelf maken, maar ik kies dit keer voor de makkelijke weg)
  • 2 grote uien, gesneden in halve ringen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • scheutje room
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • verse koriander
  • geschaafde amandelen
  • naanbrood (ook dit brood heb ik gekocht in de winkel en bak ik af in de oven.. heerlijk simpel!)
  • basmatirijst voor 3-4 personen

Zo maak je het

  • rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en zet even weg
  • kook de rijst, bak de naan in de oven en maak ondertussen de saus:
  • bak de uien in een flinke klont boter en voeg daarna de curry pasta toe en de kip
  • zorg dat de kip goed gaar is en roer regelmatig zodat alle smaken samenkomen
  • voeg de gepelde tomaten toe en laat indikken tot een mooie saus, maak af met een scheut room
  • verdeel de rijst over de borden, doe er een flinke schep curry op en garneer met de amandelen en verse koriander
  • serveer met naanbrood en funky chutney

Funky Chutney
Ingrediënten

  • 1 grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 25 ml limoensap
  • 150 ml appelciderazijn
  • olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen kardemon
  • snufje gemalen chili vlokjes
  • peper & zout

Zo maak je het

  • schil de grapefruit en de sinaasappel, zorg dat ook alle velletjes zijn verwijderd en snijd het vruchtvlees in stukken
  • fruit de ui aan in een flinke scheut olijfolie en voeg daarna de sinaasappel- en de grapefruit-stukjes toe
  • breng op smaak met vers gemalen zout en peper en verhit tot het een zacht geheel is
  • voeg de azijn, suiker en de kruiden toe aan het fruitprutje en breng aan de kook
  • breng de hitte terug en laat nog 15 minuten doorgaren totdat de funky chutney indikt
  • proef de chutney en voeg eventueel naar smaak nog wat extra kruiden toe
  • laat het afkoelen en serveer bij de kip curry en het brood
  • uiteraard drink je er een koude Funky Falcon bij, genieten maar!

BJGKcGhg2E3

Vorig artikelDutch Summer – vakantiebiertje #5
Volgend artikelEuropean beer bloggers & writers conference
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.