Een echte klassieker is het, dit stoofpotje met bockbier! Als ik denk aan koken met bier dan is dit wel het eerste en meest bekende gerecht dat bij me naar boven komt, en dus niet mag ontbreken op deze blog. Ik deel met jullie mijn recept van het bockbier stoofpotje bereid met een Texels Bock. Dit mooie dieprode bier is niet te zoet en heeft een mooi bittertje bij de afdronk waardoor het ook een uitstekende keuze is om te drinken bij dit licht zoete stoofpotje.
Ingrediënten
- 800g sukadelappen
- 2 plakken ontbijtkoek
- 2 el grove mosterd
- 2 el tomatenpuree
- 2 uien
- 1 flesje Texels bockbier
- 1 el rode wijn azijn
- 1 el bruine basterd suiker
- 2 laurier bladeren
- peper en zout
Bereiding
- snijd het vlees in blokjes (niet te klein), bestrooi met peper en zout
- bak het vlees rondom bruin in een braadpan
- schep het vlees uit de pan en zet apart
- snipper de uien en bak deze 2 minuten in dezelfde olie als het vlees
- voeg nu het vlees toe
- besmeer de peperkoek met de mosterd, snijd deze in stukken en voeg toe aan het vlees
- voeg nu het bockbier toe en daarna ook de overige ingrediënten
- en nu… wachten…
laat het vlees zo’n 5 a 6 uur sudderen op een sudderplaatje en roer af en toe door - serveer het stoofpotje met frietjes en een klodder vette mayo
Tip: experimenteer met verschillende bockbieren om zowel het stoofpotje mee te bereiden als om te drinken bij dit gerecht.