Watertandend heb ik al vele plaatjes voorbij zien komen van ‘beer candied bacon’ maar het ook echt zelf maken.. daar was het tot nog toe niet van gekomen. Nieuw jaar, nieuwe kansen toch? Daarom heb ik vanmorgen deze plakkerige snack gemaakt, heel eenvoudig met maar 3 ingrediënten. Sticky bier bacon eet je bij een goed glas bier en ik kan zeggen.. hiervoor gooi ik mijn goede voornemens heel even over boord, echt gevaarlijk goed!!
Ingrediënten
- 10 plakken ontbijtspek van zo’n 4mm dik
- 1 dl bier, bijvoorbeeld Guinness
- 100 g donker bruine suiker
Wat je nog meer nodig hebt
- braadslede met rooster
- aluminium folie
- kwast
Bereiding
- verwarm de oven voor op 160 graden
- meng het bier en de suiker met een garde en zet de ‘bierstroop’ even weg
- bekleed de braadslede met een laagje aluminium folie en zet het rooster in de braadslede
- verdeel de plakken spek over het rooster en zet 10 minuten in de oven
- haal de braadslede uit de oven en bestrijk het spek aan beide kanten met bierstroop
- zet vervolgens 10 minuten in de oven
- herhaal dit net zo vaak totdat je mooi en krokante repen overhoud
- laat de bier bacon afkoelen voordat je het gaat eten
Die ga ik zeker een keer proberen!! Guinness en Bacon, lijkt me heerlijke combo