‘Smokey goodness’ bij Beers & Barrels Breda

0
3068

Liefhebbers van ‘smokey goodness’ en bier kunnen hun hart ophalen bij Beers & Barrels, gevestigd in het brouwhuis van de voormalige Oranjeboom brouwerij in Breda. Deze smaakvolle bierhotspot ademt rock ‘n’ roll en biedt keuze uit 125 bieren.

De keuken is gebaseerd op de Amerikaanse barbecue cultuur met de meest sappige burgers, knapperige taco’s en perfect bereid (dry-aged) vlees. Ik at er de beste nacho’s ooit – met pulled pork – en genoot van de ‘Beers & Barrels platter’ tijdens een High Beer.

Beers & Barrels Breda

Vanaf 1887 werd er bier gebrouwen in de Ceresstraat (Ceres is de godin van het graan) en sinds 1930 in het ‘nieuwe’ brouwhuis, waar nu Beers & Barrels is gevestigd. In deze monumentale brouwzaal staan nog de authentieke koperen ketels waarin o.a. het Oranjeboom bier werd gebrouwen. Als je het brouwhuis binnenkomt ademt deze ruimte direct rock ‘n’ roll, met old school tattoo designs op de muren, een robuuste bar met zestien tapkranen en een speciale spot voor de vinyl dj.

Op de tap diverse bieren van Hertog Jan, maar ook Mannenliefde van Oedipus, Jopen Mooie Nel, Goose Island IPA, Brooklyn lager, IJwit van brouwerij ’t IJ, diverse bieren van BrewDog en een aantal Belgische klassiekers. Uit de wisseltap stromen ook lokale bieren zoals West van brouwerij Frontaal, Hop Wit van brouwerij Witte Anker en Wosterhout’s Snollebolleke van De Lastige Broertjes. Daarnaast staat er een ruime keuze aan flessen koud in de koelwand.

Verder op de kaart; frisdrank, diverse alcoholvrije en glutenvrije bieren, wijn, gin tonics, whisk(e)y’s en beer cocktails. En ben je met een groep vrienden, familie of collega’s dan kun je zelfs aan tafel tappen uit je eigen tapkraan. De fust wordt aan het begin en aan het einde gewogen. Vervolgens betaal je per kilo bier.

Smokey goodness

Een beetje barbecue fanaat wordt gelijk aangetrokken door de rijpingskast waarin vlees tenminste 21 dagen rijpt onder perfecte conditie, voor een volle en intense smaak. Vervolgens worden de steaks gegrild op de big green egg of gerookt in de black smoker. Naast vlees grillen de chefs ook vis en groenten. ‘Heerlijk zo’n maiskolf van de barbecue’. Als side dishes kies je voor frietjes met mayo of een caesar salade. En mocht je op het einde van de avond nog een plaatje over hebben dan sluit je zoet af met blueberry cheesecake, mississipi chocolate pie of een sundae met vanille ijs, chocoladesaus, crumble, karamel en verse slagroom.

Wij gingen voor een High Beer met 6 biertjes om te delen en een plateau met lekkers van de barbecue; chickenwings, spareribs en worstjes met kaas en jalapeño pepers. We begonnen echter met een enorm bord met nacho’s. Tortillachips aan elkaar geplakt met gesmolten kaas, tomatensalsa en klodders zure room. Het geheel afgemaakt met rode ui, jalapeño pepers, pulled pork en verse lente-ui. Vooral de Funky Falcon van Two Chefs Brewing smaakten hier goed bij. We dronken ook nog een witte Trappist van La Trappe, Brooklyn Sorachi Ace, Gouden Carolus Classic en LeFort Tripel. Het laatste biertje hebben we overgeslagen, het was tenslotte dinsdagavond…

bierHOTSPOT

Beers & Barrels ligt op nog geen tien minuten lopen vanaf het centraal station van Breda. Het is een stoere, sfeervolle en unieke locatie met keuze uit 125 bieren van zowel grote als lokale brouwerijen. Een bierhotspot voor een borrel met een kleine bite erbij of om uitgebreid te genieten van ‘smokey goodness’.

Openingstijden Beers & Barrels – Brouwhuis Breda
Dagelijks geopend van 15.00 – 00.00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdag open tot 01.00 uur.

Adres
Ceresstraat 15 A1 in Breda.

Beers & Barrels is ook te vinden in Utrecht:
‘Downtown Utrecht’ Oudegracht aan de werf 125 en ‘Utrecht at the harbour’ veilinghavenkade 177.

Vorig artikelSinterklaas rijsttaart met witte chocolade en kruidnootjes | Top met een tripel
Volgend artikelHappy Hoppy Holidays adventskalender!! | winactie 1 t/m 6 december
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.