Eindelijk ben ik naar Haarlem afgereisd om een bezoek te brengen aan de Jopenkerk (ongeveer 20 min. lopen vanaf Haarlem cs). De voormalige Vestekerk is in 2010 gerestaureerd en omgebouwd tot een moderne stadsbrouwerij. Daar ben ik heel blij mee want wat een prachtlocatie om te genieten van een Adriaan Wit, Malle Babbe of een Ongelovige Thomas.
In het hart van de kerk pronken de brouwketels en is het brouwproces te volgen. Rondom de ketels is de bar, en zowel binnen in de kerk als buiten op het kerkplein staan tientallen gezellige tafeltjes met Jopen-rode stoelen.
We eten in het zwevende restaurant boven in de kerk. Als voorgerecht kies ik steak tartaar met truffel mayonaise en daarna ga ik voor risotto met tuinbonen en spinazie. Bij beide gerechten drink ik het jubileumbier “Bloemenmarkt”. Helaas is er geen plek meer voor een toetje, anders had ik gekozen voor panna cotta met aardbeien en champagne sorbet en daarbij Librije’s bier. Klinkt goed toch?! Dat Librije’s bier heb ik gelukkig wel mogen proeven. Het is een bier geïnspireerd op mijn favoriete Jopenbier, Jopen Koyt: zeker een aanrader om te drinken, net zoals prijswinnaar Mooie Nel IPA.
Hier een klein fotoverslag van dit leuke uitje!
Ben jij wel eens in de Jopenkerk geweest? En wat is jouw favoriete Jopenbier?