Zoete bierbacon

1
2524

Watertandend heb ik al vele plaatjes voorbij zien komen van ‘beer candied bacon’ maar het ook echt zelf maken.. daar was het tot nog toe niet van gekomen. Nieuw jaar, nieuwe kansen toch? Daarom heb ik vanmorgen deze plakkerige snack gemaakt, heel eenvoudig met maar 3 ingrediënten. Sticky bier bacon eet je bij een goed glas bier en ik kan zeggen.. hiervoor gooi ik mijn goede voornemens heel even over boord, echt gevaarlijk goed!!

Ingrediënten

  • 10 plakken ontbijtspek van zo’n 4mm dik
  • 1 dl bier, bijvoorbeeld Guinness
  • 100 g donker bruine suiker

Wat je nog meer nodig hebt

  • braadslede met rooster
  • aluminium folie
  • kwast

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 160 graden
  • meng het bier en de suiker met een garde en zet de ‘bierstroop’ even weg
  • bekleed de braadslede met een laagje aluminium folie en zet het rooster in de braadslede
  • verdeel de plakken spek over het rooster en zet 10 minuten in de oven
  • haal de braadslede uit de oven en bestrijk het spek aan beide kanten met bierstroop
  • zet vervolgens 10 minuten in de oven
  • herhaal dit net zo vaak totdat je mooi en krokante repen overhoud
  • laat de bier bacon afkoelen voordat je het gaat eten

sticky bier bacon

Vorig artikelMijn 10 favoriete posts van 2015
Volgend artikel9 x wilde vragen aan Oersoep
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.