New brew monday : Kinnegar | Flying Saucer

0
1962
Kinnegar Flying Saucer | export stout | bierliefde.nl

Een ‘new brew’ hoeft niet perse een brouwsel te zijn dat onlangs op de markt is verschenen. Een aantal weken geleden stuitte ik voor het eerst op de bieren van de Ierse brouwerij Kinnegar uit Donegal.

De geweldige 440 ml. blikken voorzien van ‘snoezige’ konijntjes trokken me direct naar het schap… Ja, het gaat om de inhoud, maar soms maak ik een keuze doordat een design me erg aanspreekt. Het eerste blik, een ‘east coast IPA’, viel in de smaak waardoor ik nog meer bieren van deze brouwerij heb gekocht en geproefd. Na de double IPA en de apple sour is het vandaag de beurt aan de export stout – Flying Saucer (7,7%).

Kinnegar | Flying Saucer

Zicht

Donker met rode gloed Romige schuimkraag

Aroma

Koffie Zwarte bessen Drop (subtiel)

Smaak

Romig Volmondig  Fruitig  Zoet  Licht gebrand Zuurtje

Flying Saucer is een zeer toegankelijke stout. Niet super spannend, maar zeker goed in balans en erg aangenaam om te drinken. Zo eentje die altijd goed is.

De export stout is donker van kleur en heeft een mooie, rode gloed. De volle, romige mokkakleurige schuimkraag uit fijne belletjes maakt het een aantrekkelijk bier in je glas. Het aroma is subtiel en zacht. In de smaak komen fruitige en zoete tonen voor, een lichte gebrandheid, en een klein zuurtje in de afdronk. Denk hierbij aan zwarte bessen, donkere suiker, drop en koffie. De body is vol en romig, maar toch komt Flying Saucer niet over als een bier met 7,7% alcohol – verraderlijk dus.

Foodtip!

Brownies van pure chocolade

Vorig artikelPub food friday : zoete uienringen in bierbeslag
Volgend artikelBierpraat met de buuf #2 | Vrouwenbier
Yvonne
31 jaar, houdt van wild vergiste bieren, koken, festivals, reizen en schrijven. Is Doemens Diplom Biersommelier en heeft communicatie gestudeerd. Maakt bier en food content, geeft bieradvies en jureert bierwedstrijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.