Je eigen hoplimonade maken is helemaal niet moeilijk. Voeg een vleugje hop toe aan de citroensiroop, water erbij en je hebt een bijzonder lekker dorstlessend drankje. Hoplimonade is friszuur van smaak door de citroen en extra fruitig door de calypso hop. Verwacht niet het bittere uit de hop, maar juist het aromatische (de siroop is namelijk gedryhopt).
Ingrediënten hoplimonade
- 250 ml vers geperst citroensap (ongeveer 9 citroenen)
- 1 extra citroen voor de rasp
- 200 g rietsuiker
- 250 ml water
- 3 g hop, bijvoorbeeld calypso
- snufje zout
Zo maak je het…
Zet een steelpannetje met 250 ml water op het vuur en voeg hier rietsuiker en citroenrasp aan toe. Verwarm totdat de suiker helemaal is opgelost. Draai het vuur uit en roer de hop goed door het suikerwater. Doe de deksel op de pan en laat de hop 10 minuten trekken (koudhoppen).
Pers ondertussen ongeveer 9 citroenen uit voor 250 ml sap. Voeg het citroensap na het koudhoppen toe, samen met een snufje zout. Roer de limonadesiroop nog eens door en filter vervolgens met een kaasdoek (of schone theedoek) en een zeef. Je hebt nu ongeveer 450 ml hoplimonadesiroop. Bewaar de siroop in een beugelfles in de koelkast.
Schenk een klein beetje siroop in een gezellig glas en vul aan met kraanwater of bruisend water en je hebt een heerlijk friszure hoplimonade.
Gebruik: #hoplimonade #bierliefde