Het mosselseizoen is weer gestart. Hoewel het officiële startschot op 27 juni is gegeven, heb ik een aantal weken daarvoor al heerlijk mosselen met bier gegeten bij de perfecte spot aan de Zeeuwse kust.
Afgelopen weekend deden we dit thuis nog eens over en hebben we een smakelijk pannetje mosselen klaargemaakt. Gezellig samen happen uit de pan met brood, dipjes en een salade erbij. Oh, en natuurlijk met een biertje ‘on the side’.
Mosselen met bier
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
- 2 kg mosselen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 g groenten, zoals; wortel, prei en bleekselderij
- 2 flesjes bier, blond
- olijfolie
- versgemalen peper
- extra: stokbrood, dipjes (aioli of remouladesaus bijvoorbeeld) en een salade
‘Vergeet de mosselpan niet!’
Zo maak je het…
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de kapotte schelpen en ook de schelpen die openstaan. Laat de mosselen uitlekken in een vergiet.
Snijd de groenten (wortel in plakjes, prei en bleekselderij in halve ringetjes), snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit de olie in de mosselpan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de groenten toe, schep goed om, en bak zo’n drie minuten mee. Doe nu de mosselen in de pan en schenk direct het bier erbij.
Doe de deksel op de pan en stoof de mosselen zo’n tien minuten. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Schud de mosselen om en verwijder de dichte schelpen.
Serveer brood, dipjes en een salade bij de mosselen met bier, of knapperig gebakken frieten met knoflookmayonaise.
Tip: Voor dit mosselpannetje zijn twee flesjes blond bier gebruikt. Daarnaast zijn een witbier of een weizen eveneens geschikt om mosselen met bier mee te bereiden.
Gebruik: #mosseleninbier #bierliefde