Galanga, korianderzaad, chili peper, sinaasappelschil en citroengras.. Dit zijn allemaal ingrediënten die brouwerij Oedipus heeft verwerkt in de Tripel met de naam “Thai Thai”. Dit kruidige, bitterzoete en licht pittige bier heeft mij geïnspireerd voor de ingrediënten van de spicy garnalen. Peper, gember, koriander en frisse limoen.. en wat blijkt.. een super match! Thai Thai is een bier wat mooi in balans is met een peperige noot en de spicy garnalen zijn pittig en fris tegelijk, maar zowel het bier als de garnalen smaken nog beter als ze samen combineren. De ideale weekendsnack of leuk als starter voor een bierproefavondje. Easy en enorm lekker!
Ingrediënten
- 300 g garnalen
- 1 rode peper
- stukje verse gember
- 3 tenen knoflook
- 1 limoen
- een paar takjes verse koriander
- scheutje olijfolie
Bereiding
- ontdooi de garnalen en dep droog met keukenpapier
- snijd de rode peper in halve ringetjes..
houd je van pittig? laat dan gerust wat zaadjes zitten dat kan dit biertje prima aan - snijd het stukje gember in hele fijne stukjes
- zet een wokpan op hoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in
- pers 3 teentjes knoflook en voeg samen met de gember en de peper in de wokpan
- fruit dit alles heel kort even aan en voeg vervolgens de garnalen toe
- roerbak nu de garnalen gaar in zo’n 3 minuutjes
- serveer de spicy garnalen met partjes limoen en verse koriander