Triple spiked brett.. klinkt als een interessant bier toch?! De Troubadour Magma is me aangeraden tijdens mijn vorige bierjacht in de slijterij en ik ben inmiddels best nieuwsgierig naar deze special edition waarbij gist-combinaties een hoofdrol spelen.
Troubadour Magma special edition 2015 Triple spiked brett
Brouwerij: Brouwerij The Musketeers
Biertype: een tussenvorm IPA / Tripel
Alcoholpercentage: 9,8%
Wat zie ik?
Een diep oranje, mistig bier met een witte schuimkraag uit fijne en wat medium bellen.
Wat ruik ik?
Een hoppige, citrusfruitige geur en ook een beetje zurig.
Wat proef ik?
Dit is echt een heel leuk, complex bier! In het begin is het bier best heftig en wat bitterzuur, het zuurtje overheerst en daarna merk ik wat fruittonen op (sinaasappel/grapefruit). De afdronk is wat kruidig en licht alcohol verwarmend en de nasmaak is bitter en droog.
Wat eet ik hier bij?
Dit unieke bier lijkt me moeilijk om te combineren met een gerecht. Er mee koken lijkt me dan wel weer wat!
Biermoment
Gezien het licht kruidige karakter vind ik het een herfstbier. Een mooi bier om in te zetten tijdens een proeverij met bierliefhebbers!
Weetje
Triple spiked brett. Wat is dat dan ‘spiken’?! Ik ben opzoek gegaan en vond het volgende: Tijdens de drie vergistingsfasen van Troubadour Magma (hoofdgisting, lagering en hergisting op fles) wordt de standaard gebruikte gist ‘geSpiked’ met drie verschillende Brettanomyces gisten. ‘Spiken’ is het opzettelijk toevoegen van een bepaalde stof/organisme/molecule om een bepaald effect te genereren op een reactie of (bio)-chemisch proces. Het resultaat is een uitzonderlijke balans tussen de hopbitterheid en de lichte zurigheid die typisch is voor Brettanomyces gisten. bron: biermagazine
Untappd
Heb je een account op Uptappd? Ik ben te vinden onder Bierliefde. Leuk als je me toevoegt!