Op warme zomerse dagen zijn makkelijke maaltijden meer dan welkom. Deze zomerse pastasalade is er zo eentje. Een frisse en romige salade met fusilli, tonijn, augurk, broccoli, komkommer, rode ui en koriander. Met een saus van yoghurt, citroen en knoflook. Comfort food en ook nog eens gezond. Lekker eten uit een kom met een fris bier erbij zoals; een saison, (bitter) blond of een (0.0) pilsener.
Ingrediënten 4x zomerse pastasalade
- 300 a 350 g (volkoren) fusilli
- 2 blikjes tonijnstuken
- 1 komkommer
- 8 augurken
- 1 rode ui
- 1 broccoli
- 15 g verse koriander
- 300 ml Griekse yoghurt
- 1 citoren
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Zo maak je het…
Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar. Spoel af met koud water en zet de gekookte broccoli weg totdat je de pastasalade gaat serveren.
Kook de volkoren pasta gaar in zo’n 8 minuten, spoel af met koud water en laat verder afkoelen in een ruime kom. Voeg wat olijfolie toe zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
Snijd de komkommer doormidden, haal de zaadlijst eruit en snijd vervolgens in grove blokjes. Snijd de augurken in plakjes van ongeveer een centimeter en snipper de rode ui. Voeg de komkommer, augurk en de rode ui bij de pasta. Voeg de yoghurt toe, samen met het sap van een citroen en een uitgeperst teentje knoflook.
Laat de blikjes tonijn wat uitlekken en schep grove stukken bij de salade (nog niet mengen). Hak de koriander grof en voeg toe samen met een flinke snuf zeezout en wat versgemalen peper. Meng de pastasalade nog een keer door en verdeel over de kommen. Maak af met een paar roosjes broccoli en besprenkel eventueel nog met wat olijfolie.
Tip: Maak een dubbele portie. De volgende dag is deze pastasalade zeker zo lekker. Ook perfect als bijgerecht bij de barbecue.
Gebruik: #pastasalade #bierliefde