Where to beer weekendtips | 5 t/m 7 april

0
264
Bierliefde.nl weekendtips | bierglazen

Het is woensdag, de week is weer doormidden! Tijd om plannen te maken voor het weekend. Laat je wekelijks inspireren met een portie bierliefde where to beer weekendtips. Een lijstje met vijf tips voor de leukste bierfeestjes en andere smakelijke uitjes. #cheerstotheweekend

1. Bierfestival Groningen

Van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 april is de Martinikerk de bijzonder mooie locatie voor het Bierfestival Groningen. Proef bieren van zo’n veertig Nederlandse brouwerijen of neem deel aan een van de masterclasses – bijvoorbeeld over bier op blik, trappistenbier of barrel aged bieren.

2. Streekbierfestival

Ook in Utrecht proost je van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 april met bieren van Nederlandse bodem tijdens het Streekbierfestival. Met een plattegrond stippel je zelf een route uit langs 30 cafés in de Utrechtse binnenstad. In elk café staat een andere brouwerij centraal en zijn er twee bieren te proeven.

3. Hop On Hop Off

Op 5, 6 en 7 april is de Kunstijsbaan in Breda weer open voor bierliefhebbers en bourgondiërs. Vijftig brouwers presenteren in totaal 300 speciaalbieren en er zijn maar liefst 30 foodtrucks aanwezig. Tip: huur een ov-fiets op station Breda en fiets in 10 minuten naar het bierfestival.

4. First Flush theefestival

Theekenners uit verschillende landen verzamelen zondag 7 april in de DRU Cultuurfabriek in Ulft om jou alles te vertellen over thee. Leer over kruidenthee, plan je ultieme theereis, doe mee aan de workshop thee & kaas of beleef een heuse theeceremonie.

5. Amsterdamse lente bokken tocht

Trek je fijnste schoenen aan en kom op deze zonnige zondag 7 april naar Amsterdam voor de aller eerste lente bokken tocht. Een kroegentocht van 7,5 km langs 8 Amsterdamse biercafés: Het Elfde Gebod, Gollem aan het water, Gollem craft beers, BEER loves FOOD, Café Gollem, BeerTemple, Arendsnest en In de Wildeman. Start om 12.00 uur vanaf Het Elfde Gebod (Zeedijk 5) of In de Wildeman (Kolksteeg 3). In elk café proef je een 15 cl. bokje en een klein hapje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.